Ćorić: Koji je cilj skupova bez maski i odstojanja?

I onda se neko čudi promjeni epidemiološke slike u Crnoj Gori? To je jedini komentar Ministarstva zdravlja nakon svih javnih skupova na kojima se ne nose maske i ne drži odstojanje i pored svih ovdašnjih i svjetskih upozorenja da takvo ponašanje pričinjava nenadoknadivu štetu kojoj svjedočimo svakodnevno, kaže dr Slađana Ćorić generalna direktorica Direktorata za zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja.

Ona podsjeća da ljekari ne šetaju i šire zarazu već dočekuju u bolnicama žrtve, najčešće, neodgovornog ponašanja njihovog najbližeg okruženja.

“Vakcinacija protiv korona virusa u Crnoj Gori je dobrovoljna, ali, s druge strane, upozoravamo još jednom da oni koji navodno brane svoja, ugrožavaju prava ogromne većine građana da ostane zdrava i bezbjedna. Ministarstvo zdravlja još jednom poziva sve nadležne službe da budu efikasne preko svojih mogućnosti, isto kao što osoblje iz izgara u bolnicama, prilikom kontrole aktuelnih mjera u borbi protiv korona virusa”, navela je ona.

U protivnom, dodaje ona, založićemo se za još rigoroznija ograničenja, a u cilju očuvanja javnog zdravlja, odbrane nauke i svih ljudskih života koji se, dosadašnjim istupcima, direktno i, neko bi rekao, s umišljajem ugrožavaju.

“Hvala svakom, od preko 230 hiljada građana koji su se do sada imunizovali, što je preko 50 odsto punoljetnih”, poručuje Ćorić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do 22 stepena

Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno a u popodnevnim satima razvedravanje. Foto: ZHMS

Damjanović: Kvazi eksperti tjeraju naše najveće blago, srećom, neće...

Kako je navela, ključni ekonomski gubitak Crne Gore i regiona je odliv talenata. “Ova...

Orban na masovnom skupu u Budimpešti optužio SAD i...

Orban je desetinama hiljada pristalica u centru Budimpešte rekao da Vašington i milijarder Džordž Soroš, koristeći svoj...

Dodik: Nisam spreman da za RS žrtvujem mir, ali...

Nemamo namjeru za ratom, nikakvim sukobom, ali želimo da se ustavno borimo za svoja prava“, naglasio je...

Spajić odgovorio Markoviću: Hvala što podsjećate građane na sve...

“Evo ga i bivši premijer koji je, po sopstvenom priznanju, zakazao u povećanju standarda i kvaliteta života...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare