Crnogorski penzioneri uputili skoro 90.000 eura pomoći Turskoj i Siriji

Od februarske penzije članovi Saveza udruženja penzionera Crne Gore su izdvojili 89.301 euro i uputili nastradlima od zemljotresa u Turskoj i Siriji preko Crvenog krsta.

Fond PIO je nakon što su dostavljeni potpisane odluke svih mjesnih i opštinskih udruženja penzionera donio odluku da se oduzme jedan euro od februarske penzije. Tako je Upravni odbor Fonda PIO na sjednici 13. marta donio Zaključak o realizaciji zahtjeva članova Saveza udruženja penzionera i u iznosu od jedan euro obustavio od primanja članova udruženja penzonera odnosno od penzija za februar za humanitarnu pomoć.

Pomoć od 89.301 euro je uplaćena na račun Crvnog krsta i u upućena Turskoj i Siriji po pola. 

Predsjednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović kazao je da su prethodno o ovoj namjeni pismeno obavijestili svih 26 opštinskih udruženja penzionera.

“Obavijestili smo ih prošlog mjeseca, da na svojim upravnim odborima prethodno konsultuju mjesna udruženja tamo gdje postoje, donesu odluke odnosno saglasnost, da se penzionerima koji su članovi Saveza udruženja penzionera Crne Gore, od naredne penzije, tj, od februarske odbije po jedan euro, kao pomoć nastradalom stanovništvu, što su oni i uradili. Opštinska udruženja penzionera Crne Gore: Andrijevica, Bar, Bijelo Polje, Budva, Berane I, Berane II, Cetinje, Danilovgrad, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Podgorica, Plav, Pljevlja, Plužine, Rožaje, Šavnik, Tivat, Ulcinj, Žabljak, Petnjica, Tuzi, Zeta i Gusinje, dostavili su nam u pismenoj formi svoje saglasnosti, da se penzionerima njihovog udruženja odbije po euro, kako smo to od njih tražili”, kazao je Vešović i dodao da su sve te saglasnosti koje su dobili proslijedili Fondu PIO koji je prihvatio njihovu zajedničku odluku. 

Podsjećamo da je Upravni odbor Saveza udruženja penzionera Crne Gore, na korespodentskoj sjednici održanoj 16. februara, podržao zahtjeve crnogorskih penzionera za pružanje humanitarne pomoći nastradalom stanovništvu Turske i Sirije koje je zadesio katastrofalni zemljotres.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare