Crnogorski ženski lobi: Podrška za Ljubišu, institucije da konačno počnu da rade posao

Nastavlja se sramna, necivilizaciska i neljudska kampanja diskreditacijom i omalovažavanjem žena, čime se direktno crtaju mete i ugrožavaju elementarna ženska ljudska prava garantovana nacionalnim i međunarodnim zakonima, saopštili su u Crnogorskom ženskom lobiju povodom napada na građansku aktivistkinju iz Budve Darinku Daju Ljubišu.

Ljubiša, koja je decenijama posvećena i zaštiti dobrobiti životinja, izložena je neprimjerenoj kampanji zbog svojih stavova o društvenoj stvarnosti u Crnoj Gori.

U Crnogorskom ženskom lobiju su rekli da suprotna politička, ili bilo kakva druga mišljenja nijesu i ne mogu biti opravdanje za otvoreni seksizam i mizoginiju prema bilo kojoj ženi.

– Pozivamo institucije sa počnu da rade svoj posao, identifikuju i sankcionišite nasilnike! Podrška za građansku aktivistkinju Darinku Daju Ljubišu – poručili su u toj organizaciji.

Dugogodišnji aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković kazao je da je Darinka Daja Ljubiša osoba koja drži do svojih uvjerenja i vrijednosti, koje otvoreno zastupa i u Budvi, sredini u kojoj je većina prema njoj neprijateljski nastrojena.

– Nijesu rijetke žene u Crnoj Gori prema kojima su gotovo kompletne lokalne sredine negativno raspoložene samo zato što ne pristaju na nemetnuti ili očekivani konstrukt većine. Jedna od njih je i gospođa Inesa Gargović iz Berana. Gospođa Ljubiša je bila među rijetkim istinski slobodnim građankama Budve, uz gospođu Boženu Jelušić, koja je prisustvom na Povorci ponosa u Budvi (2013) pokazala hrabrost, građansku solidarnost i širinu, i privreženost vrijednostima slobodnog društva, ne razmišljajući o posljedicama i mogućim reakcijama, prilično uznemirene i podivljale, većine. Sa njenim stavovima neistomišljenici trebaju da polemišu argumentima, a ne da dovode u pitanje njeno dostojanstvo i integritet, ismijavajući i degradirajući je – poručio je Zeković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

EU zaprijetila: Moraćemo da reagujemo

Samo danas je u njima poginulo najmanje 18 ljudi. Borelj...

U Crnoj Gori najviše hospitalizovanih na 100 hiljada stanovnika

U Crnoj Gori su registrovana 72 hospitalizovana na 100 hiljada stanovnika, Srbiji 56,...

Navaljni u kaznenoj koloniji 200 kilometara od Moskve

Gdje se nalazi Navaljni, najpoznatiji protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, nije bilo poznato...

Češka bi mogla uvesti Sputnjik V i bez odobrenja...

U Češkoj je proteklih sedmica porastao broj slučajeva koronavirusa, pa se ta država...

Prijave protiv devet osoba zbog bakljade u Ulici Vasa...

Naime, podnijete su prekršajne prijave protiv A.M., S.R., S.R., J.V., S.V., I.Š., D.Ž.,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare