Izvor:Pobjeda

Čukić reagovao na saopštenje UP: Bezočna izmišljotina i drska laž da sam prišao učesnicima incidenta

Novinar Pobjede i urednik Feljtona Slobodan Čukić reagovao je na jučerašnje saopštenje Uprave policije, ističući da je je bezočna izmišljotina i drska laž da je u jednom trenutno prišao učesnicima incidenta ispred Cetinjskog manastira, gdje su on i ekipa Gradske Televizije verbalno napadnuti, a policija je spriječila i fizički napad.

Iz Uprave policije su juče, pored ostalog, rekli da se “Janković obratio novinarki riječima da bi trebalo da se čuje i druga strana, kojom prilikom je prišao Slobodan Čukić (58) iz Podgorice nazivajući ga provokatorom i govoreći da su poslati da dođu ispred manastira radi provokacija”.

”Netačna je tvrdnja u saopštenju Uprave policije od 7. avgusta 2022. godine povodom jučerašnjeg incidenta kod Cetinjskog manastira u kome sam pored novinarske ekipe Gradske televizije i sam verbalno i fizički napadnut. U saopštenju policije u opisu incidentne situacije navedeno je da je u jednom trenutku “Čukić prišao” učesnicima incidenta – što je bezočna izmišljotina i drska laž. Kako je pripadnicima policije dobro poznato, Slobodan Čukić je od početka do kraja incidenta, kada je pozvan od policajaca da u policiji da izjavu, stajao na jednom istom mjestu, ne kročivši ni koraka prema bilo kome”, ističe Čukić. 

Istina je, kako dodaje, da su “zapjenušani pojedinci” pokušavali da priđu njemu, ali ih je u tome spriječila policija.

”U svojoj izjavi datoj policijskom službeniku Darku Đukanoviću sam pohvalio policiju za profesionalno ponašanje, ali sada vidim da se neko naknadno “ugradio” s lažnom tvrdnjom o “prilaženju” i počeo da konstruiše narativ. Ne želim da vjerujem da se iza toga krije loša namjera. Međutim, u proteklim danima smo se mogli uvjeriti da oni “dolje” i oni na “vrhu” ne djeluju na isti način. A onaj koji je konstruisao narativ o “Čukićevom prilaženju” mogao bi se nalaziti upravo negdje na vrhu”, ocijenio je Čukić i ponovio da  tvrdnja u saopštenju policije nije tačna.

”Istina je da nijesam napravio ni korak s mjesta na kome sam sve vrijeme stajao”, naveo je Čukić.

Što se Vaska Jankovića tiče, kako je rekao, “biće kratak”.

”U njegovoj konstataciji o kvazi-patriotama nalazi se i suština njegovog jučerašnjeg postupka. U potpunosti razumijem pojedince kojima nije lako živjeti na crnogorskom i slobodarskom Cetinju, niti gledati najljepše zastave na Cetinjskom manastiru”, zaključio je Čukić.

Podsjećamo, Čukić je u izjavi u Centru bezbjednosti Cetinje juče rekao da je pošao u Prijestonicu sa namjerom da popije kafu. Kada je stigao do Cetinjskog manastira vidio je više ljudi ispred Biljarde, koje ne poznaje, te im prišao.

Primijetio je da neki od njih popravljaju crnogorske državne zastave, tako da je prepostavio da ih čuvaju.

”Poželio sam im dobar dan i sjeo u hladovinu pored njih, da malo odmorim. Nije prošlo ni dva minuta, negdje oko 12 sati izvjesni stariji čovjek u prolazu je nešto dobacio ovoj grupi momaka koja se nalazila pored mene – ružne rijeci na temu sijanja razdora i mržnje i izazivanja krvoprolića, pri čemu je intonacija bila takva da je ovo bilo upućeno i na adresu obližnje novinarske Gradske televizije i na ove okupljene građane, sa očitom namjerom da ih isprovocira. Na to je jedan od momaka odreagovao i rekao mu da ne smije tako da govori i da se tako ponaša”, kazao je Čukić u izjavi policiji.

Došlo je, prema njegovim riječima, do rasprave koja je postala žučna, nakon čega se pojavio policajac i počeo da ih razdvaja

”Sve vrijeme sam mirno sjedio i posmatrao što se radi. Na pojavu policajca ovaj stariji čovjek je počeo da se izvlači i umekšava priču, pozivajući se na “demokratiju” i slično, očito pokušavajući da umanji efekte provokacije, kojoj momci ni na koji način nijesu doprinijeli. Nakon 30 sekundi iziritiran ovakvim postupkom ovog gospodina, kao i govorom mržnje koji je uputio na račun novinara Gradske televizije, obratio sam se policajcu i rekao mu da je ovo očigledan vid provokacije i da je sve izvedeno da bi momci nasjeli na provokaciju. Tada se ovaj stariji čovjek okrenuo prema meni i pitao me provokativno: “Ko si ti?” na šta sam mu ja odgovorio da sam novinar dnevnog lista Pobjeda. On je krenuo u mom pravcu i izogovorio uvredljive riječi, kojih se sada ne mogu sjetiti. Okupljeni momci i policajci su usjpeli da udalje ovu osobu, a tada mi se osoba koja se nalazila u društvu ovog starijeg obratila riječima: J***ću ti majku” i kreće u mom pravcu sa uzdignutim rukama i stisnutim pesnicama, tačnije sa gardom u namjeri da me udari u čemu je spriječen od prisutnih policajaca i momaka, dok sam ja čitavo vrijeme stajao mirno i kasnije se izmakao koliko je bilo potrebno da me ova osoba ne udari. Nijesam mu uputio nikakve riječi”, istakao je u zvaničnoj izjavu o događaju u CB Cetinje Čukić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Odličan trik za testiranje parfema u trgovini

Već vam je poznat onaj osjećaj kada uđete u trgovinu ili parfimeriju te počnete njuškati razne mirise...

Migranti proveli 11 dana na kormilu teretnog broda

Na fotografiji su prikazana tri slijepa putnika kako sjede na kormilu tankera za naftu i hemikalije Alithini...

Povodom Dana Crvenog krsta Milenijum u crvenoj boji

“Zajedno putem humanosti”, navodi se u objavi Crvenog krsta na Facebook-u.

Đurović: Po Ustavu mogu preuzeti funkciju predsjednice države

Ipak, nada se da do toga neće doći. “Zaista se nadam da je dovoljno...

Sjutra oblačno, popodne slabe padavine

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, ujutru, na sjeveru, po kotlinama moguća magla.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare