Delegacija Univerziteta Crne Gore posjetila CANU

Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti danas je posjetila delegacija Univerziteta Crne Gore (UCG) na čelu sa rektorom Vladimirom Božovićem, saopšteno je sa UCG.

“U otvorenom i konstruktivnom razgovoru pokrenuta su bitna pitanja buduće saradnje ovih najznačajnijih institucija u oblasti nauke, umjetnosti i obrazovanja u Crnoj Gori. Osnovu te saradnje čini njihov bilateralni sporazum potpisan 2017. godine. Na osnovu njega, formiran je Koordinacioni odbor u cilju praćenja realizacije zajedničkih aktivnosti”, navedeno je u saopštenju.

Napominju, u razgovoru je istaknut značaj autonomije institucija u oblasti nauke i umjetnosti u Crnoj Gori.

“Dogovoreno je da u narednom periodu Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Univerzitet Crne Gore pokrenu organizovanje naučnih skupova i tribina o suštinskim pitanjima razvoja Crne Gore. Važno pitanje u ostvarivanju tog cilja je objedinjavanje naučnog i umjetničkog potencijala u Crnoj Gori, uključivanje mladih naučnika i umjetnika iz dijaspore, kao i podsticanje naučnog i umjetničkog podmlatka. Razmatrano je i pitanje objavljivanja zajedničkih publikacija”, dodaje se u saopštenju.

U razgovorima su učestvovali, od strane CANU:predsjednik Dragan K. Vukčević, potpredsjednik Ljubiša Stanković, potpredsjednik Đorđe Borozan i generalni sekretar Dragan Radonjić.  Od strane UCG, pored rektora Božovića, predsjednica Upravnog odbora UCG Rajka Glušica, prorektorka za nauku i istraživanje Irena Orović, prorektorka za internacionalizaciju Sanja Peković, prorektor za nastavu Veselin Mićanović i predsjednica Odbora za doktorske studije Biljana Šćepanović. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare