Đukanović: Priznanje Plavljanima za istrajnost u očuvanju multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada

Proslava Dana opštine prilika je da još jednom odamo priznanje građanima Plava za istrajnost u očuvanju multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada, svevremenih vrijednosti bogatstva u različitostima duboko utkanim u moderno crnogorsko društvo - navedeno je u čestitki predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića povodom 30. jula – Dana Opštine Plav predsjedniku Opštine Nihadu Canoviću, predsjednici Skupštine opštine Jasmini Cikotić, odbornicima i svim građanima Plava uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

– Na takvim temeljima, vođeni principima demokratije, moramo graditi društvo vladavine prava i jednakih šansi, dajući prostor razvoju preduzetničkog duha, doprinoseći kvalitetnijem i bržem razvoju Plava koji za to ima sve preduslove. Dinamiziranjem ekonomskog rasta i otvaranjem novih radnih mjesta, privlačenjem investicija, uz dalju podršku brojne dijaspore uvijek privržene svom kraju i Crnoj Gori, smanjiće se potreba za migracijom stanovništva i poboljšati kvalitet života građana Plava – istakao je Đukanović.

Održivo korišćenje prirodnih resursa plavskog područja, plansko očuvanje kvaliteta životne sredine, kako je navep, pravo je i obaveza generacija koje će svoju viziju budućnosti vezati za Plav i njegov razvoj uz podršku i partnerski odnos državnih institucija.

– Sa željom da i ovogodišnji praznik obilježite u tradicionalnom duhu prepoznatljive domaćinske gostoljubivosti, još jednom vam čestitam Dan opštine i upućujem srdačne pozdrave – poručio je Đukanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bojović: Minhauzen dobio snažnog rivala – Abazović u Kopenhagenu...

“Dok su ga delegati zblanuto slušali Abazović je na Kongresu “Zelenih Evrope” izjavio da su rezultati njegove...

Brazil: Zbog obilnih padavina proglašeno vanredno stanje

Južna brazilska savezna država Santa Katarina proglasila je u četvrtak vanredno stanje nakon obilnih kiša koje su...

Danas oblačno, uveče kiša

Kako je saopšteno iz Zavoda hidrometeorologiju i seizmologiju, kratkotrajno će biti sunčanih perioda, prvenstveno na sjeveru.

Slavlje na ulicama Prištine, Kurti i Osmani čestitali Švajcarcima

Vozeći se u automobilima okićenim albanskim zastavama, građani Prištine, u petak uveče proslavili su pobjedu Švajcarske nad...

Zimske bolesti disajnih organa: Evo koji su simptomi i...

Tokom pandemije kovida-19 smo se uvjerili koliki je značaj mjera lične higijene i pojačanog opreza u prevenciji...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare