Đurović i Rajnke obišli radove u kasarni u Kolašinu

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudit Rajzing Rajnke, obišli su danas završetak radova na platformi za stacionarno logorovanje, koje izvode pripadnici Nacionalne garde Mejna i Vojske Crne Gore u kasarni ''Breza'' u Kolašinu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

General Đurović naglasio je da je izuzetno zadovoljan saradnjom inžinjeraca VCG i njihovih američkih kolega, istakavši da ovakvi projekti jačaju saradnju dvije zemlje, ali i podižu kvalitet obuke.

Kazao je da razmjenom iskustava na svim poljima snažimo kapacitete i time doprinosimo boljoj bezbjednosti, ne samo svoje zemlje, već i NATO saveza.

“Kvalitetna infrastuktura jedan od preduslova modernih i efikasnih oružanih snaga, zbog čega će VCG nastaviti da radi na njenom unapređenju”, poručio je Đurović.

Ambasadorka Rajnke istakla je da je ovo prvi put da pripadnici Oružanih snaga SAD i VCG rade rame uz rame na projektu izgradnje održive infrastrukture.

“Crna Gora i SAD su istinski saveznici, koji imaju odličnu saradnju u sektoru bezbjednosti, kazala je Rajnke, naglasivši da su pred nama brojne zajedničke aktivnosti, kojima će domaćin biti naša zemlja.

Ona je istakla i da unapređenje uslova za obuku oružanih snaga omogućava da još efikasnije čuvamo svoje države, ali i Alijansu.

Prisutnima se obratio i predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović, koji je kazao da je ponosan na tradicionalno dobru saradnju sa Vojskom, te istakao benefite koje stanovnici tog grada imaju od nje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare