DOO Komunalno Cetinje podnijelo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora

Odbor direktora DOO Komunalno Cetinje podnijelo je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora saše Zvicera, zbog kako su kazali, lošeg stanja u preduzeću i nalaza revizije.

“Naime, bivši direktor DOO Komunalno Cetinje, Saša Zvicer, pokrenuo je postupak kod Agencije za mirno rješavanje sporova radi isplate naknada za vrijeme otkaznog roka, naknade za neiskorišćeni godišnji odmor u 2022. godini i isplatu otpremnine”, navodi se u saopštenju.

Takođe, bivša zamjenica direktora DOO Komunalno Cetinje, a u jednom periodu i VD direktorice, Milena Lješnjak, zatražila je isplatu naknade po osnovu manje isplaćene zarade usljed pogrešno obračunatih koeficijenata, upravo u periodu kada je bila dio najužeg rukovodstva preduzeća.

“Bivši direktor i njegova prva saradnica pokrenuli su ove sporove uprkos nalazu revizije, koja je u svom izvještaju navela niz zakonskih nepravilnosti iz perioda kada su oni upravljali preduzećem, a koji će biti predmet istražnih organa sa ciljem utvrđivanja krivične odgovornosti za stanje u ovom kolektivu”, saopštili su iz tog preduzeća.

Kako su istakli, da su bivši rukovodioci preduzeća imali razumijevanja za probleme kolektiva i vodili računa o pravnim i drugim obavezama prema zaposlenima, DOO Komunalno Cetinje danas ne bi bilo u veoma teškoj i zabrinjavajućoj situaciji kada su u pitanju finansije i obaveza preduzeća nastale nesavjesnim upravljanjem u periodu koji je za nama.

“To rukovodstvo je ostavilo nasljeđe u vidu već dospjelih obaveza po osnovu pogrešno obračunatih zarada koje iznose preko 200.000 eura, dok se ukupan iznos obaveza po istom osnovu procjenjuju na preko 1.000.000 eura. Uz to dugovanja preduzeća po osnovu poreza i doprinosa iznose skoro 1.600.000 eura”, dodaje se u saopštenju.

Kkao su naveli, “Ostavljamo javnosti i građanima Cetinja da procijene kako je bivši menadžment upravljao preduzećem i da li zaslužuju otpremnine i naknade za period u kom su DOO Komunalno Cetinje doveli u sadašnje, veoma teško stanje”.

“Takođe, Odbor direktora DOO Komualno Cetinje podnijeće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu na osnovu nalaza revizije poslovanja, koji je utvrdio niz nezakonitosti u vođenju preduzeća, u cilju utvrđivanja krivične odgovornosti za stanje u ovom kolektivu”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Remiković: Popis od 1. do 15.novembra uprkos apelu opozicije...

On je istakla da će popis biti u skladu sa evropskim i preporukama Ujedinjenih nacija.

Pregled trećeg dana na 9. Internacionalnom sajmu knjiga

“Neke stvari u Beogradu više cijenim nego prije. Dok nisam otišao u Ameriku, nisam znao koliko ovog...

Nakon 27 godina: U Las Vegasu uhapšen muškarac zbog...

Navodno je uhapšen Dvejn Dejvis (Duane Davis), poznatiji kao Keffe D. On je ranije u intervjuima i...

Prvi slučajevi predoziranja fentanilom u Hrvatskoj, izdato upozorenje

Radi se o muškarcima od 40 godina, bivšim zavisnicima koji su se u jednom trenutku i liječili...

Ko je Goran Petronijević, advokat Milana Radoičića organizatora napada...

Petronijević je pročitao Radoičićevu izjavu, u kojoj je priznao da je organizovao grupu u Banjskoj i da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare