DOO Komunalno Cetinje podnijelo krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora

Odbor direktora DOO Komunalno Cetinje podnijelo je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora saše Zvicera, zbog kako su kazali, lošeg stanja u preduzeću i nalaza revizije.

“Naime, bivši direktor DOO Komunalno Cetinje, Saša Zvicer, pokrenuo je postupak kod Agencije za mirno rješavanje sporova radi isplate naknada za vrijeme otkaznog roka, naknade za neiskorišćeni godišnji odmor u 2022. godini i isplatu otpremnine”, navodi se u saopštenju.

Takođe, bivša zamjenica direktora DOO Komunalno Cetinje, a u jednom periodu i VD direktorice, Milena Lješnjak, zatražila je isplatu naknade po osnovu manje isplaćene zarade usljed pogrešno obračunatih koeficijenata, upravo u periodu kada je bila dio najužeg rukovodstva preduzeća.

“Bivši direktor i njegova prva saradnica pokrenuli su ove sporove uprkos nalazu revizije, koja je u svom izvještaju navela niz zakonskih nepravilnosti iz perioda kada su oni upravljali preduzećem, a koji će biti predmet istražnih organa sa ciljem utvrđivanja krivične odgovornosti za stanje u ovom kolektivu”, saopštili su iz tog preduzeća.

Kako su istakli, da su bivši rukovodioci preduzeća imali razumijevanja za probleme kolektiva i vodili računa o pravnim i drugim obavezama prema zaposlenima, DOO Komunalno Cetinje danas ne bi bilo u veoma teškoj i zabrinjavajućoj situaciji kada su u pitanju finansije i obaveza preduzeća nastale nesavjesnim upravljanjem u periodu koji je za nama.

“To rukovodstvo je ostavilo nasljeđe u vidu već dospjelih obaveza po osnovu pogrešno obračunatih zarada koje iznose preko 200.000 eura, dok se ukupan iznos obaveza po istom osnovu procjenjuju na preko 1.000.000 eura. Uz to dugovanja preduzeća po osnovu poreza i doprinosa iznose skoro 1.600.000 eura”, dodaje se u saopštenju.

Kkao su naveli, “Ostavljamo javnosti i građanima Cetinja da procijene kako je bivši menadžment upravljao preduzećem i da li zaslužuju otpremnine i naknade za period u kom su DOO Komunalno Cetinje doveli u sadašnje, veoma teško stanje”.

“Takođe, Odbor direktora DOO Komualno Cetinje podnijeće krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu na osnovu nalaza revizije poslovanja, koji je utvrdio niz nezakonitosti u vođenju preduzeća, u cilju utvrđivanja krivične odgovornosti za stanje u ovom kolektivu”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sudar tramvaja i autobusa u Istanbulu, povrijeđeno 19 ljudi

U sudaru tramvaja i autobusa danas u Istanbulu povrijeđeno je 19 osoba, od kojih je četvoro zadobilo...

DNEVNI HOROSKOP ZA 5. DECEMBAR

OVAN Danas imate veliku podršku i od strane saradnika – posebno ako su u pitanju...

EU zvaničnik: Od Đukanovića ćemo čuti više u situaciji...

Samit u Tirani biće održan sjutra, a Crnu Goru predstavljaće predsjednik zemlje Milo Đukanović.

FASHION GURU – KARL LAGERFELD

“Mala crna haljina je savršenstvo koje vam nudi pravu dozu glamura. U njoj nikada niste napadne, niti neprimjetne.“...

Iković: Preokret u Danilovgradu će djelovati iz opozicione klupe

On ja istakao da su izbor kandidata za gradonačelinka podržali jer se, kako su ocijenili, radi o...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare