DPS će potpisati Memorandum o saradnji sa zanatlijama; Marđonović: To podrazumijeva i uzvratnu podršku na svim budućim izborima

Zanatsko-preduzetnička komora saopštila je da je Demokratska partija socijalista (DPS) odlučila da potpiše Memorandum o saradnji sa zanatlijama.

“Generalni sekretar Demokratske Partije Socijalista gospodin Aleksandar Bogdanović potvrdio je danas predsjedniku nvo Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore gospodinu Slobodanu Starčeviću, da će DPS takođe potpisati Memorandum o saradnji, koji su predstavnici zanatlija poslali svim političkim partijama u Crnoj Gori u novembru prošle godine. Formalno potpisivanje organizovaće se nakon predsjedničkih izbora”, navodi se u saopštenju Zanatsko – preduzetničke komore.

Kako su naveli, Boris Marđonović, izvršni direktor NVO Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore, kojeg je 25 zanatskih udruženja ovlastilo da potpiše Memorandum o saradnji sa predsjednikom DPS-a gospodinom Milom Đukanovićem, izjavio je da je ovo veoma značajan događaj za zanatstvo.

“Nakon Liberalne partije Crne Gore Memorandum o saradnji je podržala još jedna politička partija, koja je ujedno i najjača partija u crnogorskom Parlamentu. To znači da će najmanje 30 poslanika u Skupštini Crne Gore podržati novi zakon o zanatstvu, formiranje ministarstva zanatstva i malih i srednjih preduzeća i socijalnu tržišnu ekonomiju po uzoru na EU kroz naš Plan za stabilizaciju i razvoj zanatstva”, kaže Marđonović.

On je takođe naglasio, da podrška DPS-a zanatstvu Crne Gore podrazumijeva i “uzvratnu podršku na svim budućim izborima, uključujući ove predsjedničke izbore, dokle god traje privrženost Sporazumu”.

“Radi javnosti i boljeg razumijevanja nove paradigme, zanatska udruženja ostaju partijsko-politički neutralna ali i krajnje posvećena partnerskoj saradnji sa svim političkim partijama koje podrže potrebe zanatlija. Njihovi članovi ne žele više davati bilo kome blanko podršku za blanko obećanja, već žele osjetiti sigurnost i vidjeti mjerljive rezultate”, rekao je Marđonović.

Uvjereni su, istakao je, da će zanatstvo na ovaj način dobijati sve više na važnosti.

“I da ćemo do parlamentarnih izbora dobiti podršku svih partija, jer je njima važan svaki naš glas, glasovi naših zaposlenih i članova njihovih porodica”, zaključuje Marđonović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare