Elektronsko carinjenje ekperesnih pošiljki prije njihovog dospijeća na carinsko područje

Crnogorski model privatno-javnog partnerstvana Projektu prethodne obrade podataka za ekspresne pošiljke, realizovan u saradnji sa opeaterom brze pošte - DHL-om, a uz finansijsku podršku Saveznog Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Njemačke i njihove kancelarije u Crnoj Gori GIZ-om, predstavlja primjer najbolje prakse, ne samoza države regiona nego i šire (www.upravacarina.gov.me), navode iz Uprave carina.

“Svjesni da su samo modernizovane carinske procedure, podržane odgovarajućim informatičkim rješenjem, stvaran alat u olakšanju trgovine, Projektom je postavljen cilj da većina pošiljki koje se isporučuju brzom poštom, od strane carine budu obradjene i prije nego nego se dopreme na carinsko područje Crne Gore i da u krajnjem budu brzo isporučene naručiocu, što je, u današnjim uslovima modernog poslovanja od suštinske važnosti”, navodi se u tekstu na temu “Elektronsko carinjenje ekspresnih pošiljki prije dospijeća na carinsko područje Crne Gore”, objavljno je u Glasniku Privredne komore.

Prije implementacije Projekta procedure su bile bazirane na papirnoj osnovi i započinjale su tek nakon dospijeća robe, a analiza rizika je bila moguća jedino na podacima iz carinske deklaracije, što je uzrokovalo nepotrebne troškove i zadržavanja robe na granici. Zbog ovih okolnosti u tom vremenu je u okviru jednog sata nakon dospijeća moglo biti otpušteno samo 25% pošiljki. Ovakve procedure nisu mogle zadovoljiti potrebu za brzom isporukom robe, stoga je to bio glavni motivirajući faktor za Upravu carina da ubrza procedure i time poveća procenat carinjenja pošiljki sa 25 % na 65% u okviru jednog sata.

“Glavni izazov je bio kako na najbolji način uvažiti zahtjeve carinske kontrole sa jedne strane i potrebe privrede sa druge strane. Da bi uspostavili odgovarajući balans u podjeli odgovornosti od suštinskog značaja je bilo učešće privatnog partnera – DHL-a najprije u po trebi izmjena zakonske regulative, a onda dalje u kreiranju procedura i odgovarajućeg IT rješenja. Potrebne procedure su razvijane u skladu sa EU standardima pa su u definisanju crnogorskog modela korištene najbolje prakse Slovenije i Njemačke, usvajajući rješenja primjenjiva za crnogorsko okruženje. Razvojem dodatnih funkcionalnosti carinskog informacionog sistema, carinske isprave i prateća dokumenta, sa podacima neophodnim za sprovodjenje analize rizika, sada se podnose i obrađuju elektronskim putem”, navode u pomenutom tekstu.

Detaljna procedura za operatere brze pošte objavljena je na sajtu Uprave carina, na linku http://www.upravacarina.gov.me/rubrike/aktuelnosti/.

“Sprovođenjem navedenih aktivnosti, ne samo da jepostignut postavljeni cilj već se u okviru jednog sata sada otpušta skoro 80 % pošiljki odmah nakon dospijeća na carinsko područje Crne Gore. Benefit više ovog projekta je što su zemlje regiona, koje su kasnije počele sa projektom, mogle da koriste iskustvo Crne Gore, odnosno pristup koji je isproban i testiran, naravno uz potrebne modifikacije specifične za njihovu državu”, ističu u tekstu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Rekordan broj umrlih u Indiji

U protekla 24 sata u Indiji je zabilježeno 4.187 preminulih od covida-19, čime je ukupan broj umrlih...

U Kliničkom centru 21 covid pacijent životno ugrožen

Iz ove institucije navode da se na bolničkom liječenju covid-19 infekcije, trenutno nalazi 47 oboljelih.

Crnogorci ne mogu na kruzere: Crna Gora na sivoj...

-Ta odluka Evropske unije važi do 30. juna, a nakon toga se nadam da će i našim...

Vladin „mercedes“ kroz Podgoricu voze bez tablica?

“Procedurama Generalnog sekretarijata Vlade, koje su vrlo precizne i morale su se poštovati u minulim vremenima, i...

Trećina ljekara na bolovanju

U prijepodnevnim satima juče ispred domova zdravlja u Podgorici, formirani su veliki redovi, a građani su se...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare