Izvor:Antena M

Episkop Ostojić (SPC) pričešćuje četnike i Putinove fanove

Metodije Ostojić, episkop budimljansko-nikšićki Crkve Srbije (SPC) 8. avgusta, u selu Gornje Zaostro kod Berana pričešestio je osobe koje su bile obučene u četničkoj kostimografiji, i one sa simbolom mrtvačke glave i ukrštenim kostima (takođe satanistička insigija).

Ostojić, kako je „Antena M” sinoć izvijestila održao parastos četničkim glavešinama, Pavlu Đurišiću i Dragoljubu Mihailoviću, odgovornim za masovne pokolje civila i druge ratne zločine, te ostalim, kako je kazao, „komandantima”.

Sasluživali su mu lokalni svještenici Miloš Cicmil, Dragan Ristić, Stefan Milovanović…

Foto:Antena M

„Služili su Bogu, znajući da će dobiti nagradu”, kazao je juče Ostojić, rođen u Sarajevu, koji je kao izbjeglica početkom 1990-ih došao u Crnu Goru.

Ostojić je s bivšim taksistom Miletom Pavićevićem iz Podgorice, za koga tvrde da je četnički vojvoda, prelomio slavski kolač.

Foto:Antena M

Sa skupa u Gornjem Zaostru — a prisustvovalo mu je pedesetak osoba, uključujući i one iz četničkih udruženja Srbije i Republike Srpske — poručeno da će se u selu „obnoviti postament na kojem će biti podignut spomenik Pavlu Đurišiću”. Neki od prisutnih su nosili majicu s likom Vladimira Putina.

Kako smo objavili, nakon što ih je Ostojić „okadio”, društvo se preselilo pod šator — na četnički dernek. Bančilo uz novokomponovane svetosavske stihove: „Leleču Turci, kukaju bule”…

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SDT prošle godine pokrenulo 12 finansijskih istraga

Ističe se da je u oblasti oduzimanja imovine stečene krivičnim djelom i imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću,...

Eraković: Bespravna intervencija policije u Nikšiću, pokušali da izvrše...

“Danas je došlo do pokušaja remećenja izbornog procesa u Nikšiću. Primijećene su prvo određene kriminalne strukture koje...

Vučić, Rama i Kovačevski iz Verone: Otvoreni Balkan –...

„Uskoro očekujem završetak procesa osiguranja radnih dozvola i to bi bilo, usuđujem se da kažem, osnova ekonomske...

Abazović glasao u Ulcinju

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug redovnih predsjedničkih izbora. Biračka mjesta su...

CDT: Oko 12 hiljada zahtjeva za glasanje putem pisma

Objavili su i uporedne podatke: https://twitter.com/CDT_CrnaGora/status/1642500370927681543?s=20

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Vule
Vule
09/08/2022•11:09 11:09

Ujak Mickeya