Francuska pruža veliku podršku reformama u Crnoj Gori

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sastao se danas sa ambasadorom Francuske Republike u Crnoj Gori Kristijanom Timonijeom.

Abazović se zahvalio Francuskoj na podršci koju je ta partnerska država uputila Crnoj Gori odmah na početku sajber napada koji su pogodili vladinu informatičku strukturu i informaciono-komunikacionu mrežu organa državne uprave.

U tom kontekstu, Abazović i Timonije su još jednom istakli zadovoljstvo zbog toga što će Podgorica postati Regionalni centar za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost, naglasivši važnost dobijanja takvog centra za cijeli region.

Razgovarajući o radu Vlade, Abazović je ponovio da prioritet ostaje borba protiv kriminala i korupcije na visokom nivou, naglasivši zadovoljstvo zbog toga što je postala dominantna tema u Crnoj Gori, smatrajući to jako bitnim u kontekstu izazova sa kojima se naša država decenijama suočava kada je u pitanju pravda i vladavina prava.

Sastanak je bio prilika da Abazović i Timonije porazgovaraju o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, konstatujući da Francuska pruža veliku podršku reformama u Crnoj Gori i saglasivši se oko neophodnosti deblokade pravosudnih institucija, kao prioriteta u odnosu na dalju borbu protiv kriminala i korupcije, ali i intenziviranja evropskog puta Crne Gore.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

(VIDEO) Jevrejski ekstremisti upali u Grčku pravoslavnu crkvu u...

Bilal Abu Nab, prodavač koji radi u blizini crkve, rekao je za AFP da su napad počinila...

Zenka: Veliki broj naših glasača nije izašao u prvom...

“Nismo očekivali ovoliko glasova, ipak je ostvarena značajna brojka.Očekivali smo da dobijemo dovoljno glasova da naš kandidat...

Crnogorski penzioneri uputili skoro 90.000 eura pomoći Turskoj i...

Fond PIO je nakon što su dostavljeni potpisane odluke svih mjesnih i opštinskih udruženja penzionera donio odluku...

Damjanović: Uvođenje jedinstvenog šaltera pojednostaviće usluge u prekograničnoj trgovini

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Mapa puta je pripremni dokument koji sadrži set izvještaja o sprovedenim...

CEDIS: Zbog prekida kabla djelovi Murtovine, Zlatice, Doljana i...

Zbog prekida kabla 10 kV Kom, izazvanog radovima trećeg lica, bez napajanja su: Dio Doljana (Mosorska), Kučki...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare