Glavni grad podržava poljoprivrednike sa 145.000 eura

Iz Glavnog grada saopštili su da su imajući u vidu krizu izazvanu koronavirusom, odlučili da u ovoj godini izdvoje sredstva u iznosu 145.000 eura za podsticaj poljoprivrede.

Za program „Premije u mljekarstvu“ izdvojeno je 60.000 eura i realizuje se uplatom 0,03€/l isporučenog mlijeka mljekarama koje otkupljuju sirovo mlijeko od stočara sa teritorije Podgorice, na mjesečnom nivou, navode iz Glavnog grada.

Navode i da je žetva započeta prethodne sedmice i završetak se očekuje do kraja mjeseca, pa je Glavni grad kroz program „Podrška žetve na teritoriji Glavnog grada“, za ovu aktivnost opredijelio sredstva u visini 5.000€.

U toku je i izrada Javnog konkursa za kreditnu podršku poljoprivrednim proizvođačima kroz program „Krediti u poljoprivredi“, čije se raspisivanje očekuje do kraja sedmice. Kroz ovaj program opredijeljena su sredstva u visini 70.000€. Programom „Ostali programi u poljoprivredi“ je predviđena podrška u iznosu 10.000€, navode iz Glavnog grada.

Kazali su i da je u saradnji sa poljoprivrednicima sa teritorije Podgorice, gradska uprava definisala i konkretne korake koji bi u narednom periodu mogli da poboljšaju ovu privrednu granu, a odnose se na povećanje iznosa premija po litru mlijeka, obezbjeđivanje bespovratne pomoći za poljoprivrednike koji idu na katune u vidu pokrivanja troškova prevoza, obezbjeđivanje sjemena i sadnog materijala, kao i obezbjeđivanje košnica za pčelare početnike sa teritorije Podgorice.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare