Grupa građana Cetinja: Dezinformacija da će biti proslave povodom godišnjice belvederskih protesta, Cetinje tuguje zbog monstruoznog zločina u Medovini

Grupa građana cetinja reaguje na navode koji se šire u javnosti povodom obilježavanja godišnjice belvederskih protesta 4. i 5. septembra proslavom.

Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

“S obzirom na dezinformacije koje se šire o obilježavanju godišnjice belvederskih protesta, dužni smo obavijestiti javnost da na Cetinju neće biti nikakve proslave niti bilo kakvoga drugog obilježavanja godišnjice protesta na cetinjskim barikadama 4-5. septembra.

Mi smo ponosni na učinak koji su ti građanski protesti imali u političkome životu u Crnoj Gori i, za razliku od onih kojima su bitnije partijske kalkulacije, nikad nećemo odustati od vrijednosti koje smo toga dana branili.

No, u danima kad Cetinje tuguje za našim sugrađanima – žrtvama monstruoznoga zločina u Medovini, ne možemo pristati ni na kakvo slavlje i okupljanje. Nijesmo mi svetosavska sekta ni popovi Crkve Srbije da organizujemo veselja u danima kad nam sugrađani tuguju zbog gubitka svojih najbližih.

Vrijednosti belvederskoga protesta nosimo u srcu, ali ih ove godine iz pijeteta prema žrtvama tragedije na Cetinju nećemo javno isticati.”

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vukšić: Zvao me je Zdravko Krivokapić, više ne želi...

Krivokapić mu je to kazao u telefonskom razgovoru, kada mu je i najavio da neće biti na...

Srbija: Predsjednik opštine tužio građane zbog uvreda na društvenim...

"Naravno da smo mi koji smo na javnoj funkciji, koji se bavimo politikom, trpeljivi do krajnjih granica...

Spajić: Pravo vrijeme za Nikšić je sad

“Otvaranjem kancelarije Pokreta “Evropa sad” u Nikšiću krupnim koracima idemo ka boljem standardu Nikšićana i preporodu ovog...

Sjutra promjenljivo oblačno, ponegdje slaba kiša

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, na sjeveru oblačno sa slabim, ponegdje moguće umjerenim...

Joković: Dronovima će kontrolisati eksploataciju šuma, pijeska…

Dronovi će, kako je Joković kazao u emisiji “Okvir”, snimati cijelo područje Crne Gore.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare