Inspekcije kontrolisale ugostiteljske objekte u Podgorici

Turistička inspekcija je podnijela i četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

 Inspekcije su, u udruženim akcijskim kontrolama ugostiteljskih objekata u Podgorici tokom vikenda, izrekle 20 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 13,3 hiljade eura.

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove (UIP) – turistička, radna i sanitarna, u dane vikenda vršile su akcijske kontrole ugostiteljskih objekata u Podgorici.

“Turistička i sanitarna inspekcija obavljale su kontrolu u 15 ugostiteljskih objekata dok je radna inspekcija izvršila osam kontrola. Takođe, turistički inspektori su u toku ove akcije kontrolisali ugostiteljske objekte i u opštinama Tuzi i Danilovgrad, pri čemu su izdali jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i imali jedno ukazivanje na nepravilnost”, navodi se u saopštenju UIP-a.

Sanitarna inspekcija je u toku 15 kontrola utvrdila 13 nepravilnosti koje se odnose na rad osoba bez sanitarnih knjižica i tom prilikom izrekla 13 prekršajnih naloga u iznosu od po 500 eura za preduzeće i 13 prekršajnih naloga u novčanom iznosu od po 200 eura za odgovornu osobu u preduzeću.

“Turistička inspekcija je u toku 15 kontrola utvrdila 11 nepravilnosti koje se odnose na kršenje zabrane upotrebe duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru i izrekla sedam prekršajnih naloga u novčanom iznosu od po 500 eura za preduzeće kao i sedam prekršajnih naloga u novčanom iznosu od po 100 eura za odgovornu osobu u preduzeću”, precizira se u saopštenju.

Turistička inspekcija je podnijela i četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Radna inspekcija je, kako su dodali, u toku pomenute akcije izvršila osam kontrola pri čemu je utvrdila pet nepravilnosti i podnijela pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

UIP će, kako su najavili njeni predstavnici, i u predstojećim prazničnim danima sprovoditi akcije ovog tipa u nastojanju da sve procese poslovanja uvede u legalne tokove.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Evo đe neće biti struje u petak

Kako su saopštili iz kompanije CEDIS, u slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odgođeni.

Rusija prestaje da dijeli informacije o nuklearnom oružju sa...

Rjabkov je rekao da je Moskva zaustavila svaku razmjenu informacija sa Vašingtonom nakon što je prethodno suspendovala...

Picula: Slogan “Evrope sad” treba da bude potvrđen reformama...

On je komentarišući izbornu trku za predsjednika Crne Gore kazao i da dobar rezultat Milatovića potvrđuje odranije...

Spajić: Nedjelja ključan dan, glasajmo za svjetliju budućnost Crne...

On je pozvao građane da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasaju za kandidata PES-a Jakova Milatovića.

Kovač: Kvona traže Južna Koreja i SAD

Kovač je, na konferenciji za novinare, rekao da su Kvon i Hon Čand Jun uhapšeni na aerodromu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare