Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana, na pojedinim dionicama zastoji zbog radova

Učesnike u saobraćaju danas očekuje umjerena, tokom dana pojačana frekvencija vozila. Iz Auto-moto saveza vozačima savjetuju opreznu vožnju i izbjegavanja putovanja u najtoplijem dijelu dana.

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-6 dionica Mihajlovica (Ranče) Pljevlja dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od  11 do 15 časova.

Predviđeno je da radovi traju do 30.juna 2022.godine.

Privremeno se do 30.juna, zbog izvođenja radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5 dionica Rožaje –Špiljani odobrava preusmjeravanje saobraćaja na raskrsnici Vuča.

Do 30.juna saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila radnim danima u terminima od 8 do 11 i od 13.30 do 16.30 sati.

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta na magistralnom putu M-3 dionica Šćepan Polje-Nikšić u periodu do 30.juna saobraćaj će se obustavljati u terminima od 9 do 11 i od 13 do 15 sati na mjestu izvođenja radova prije Plužina.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i totalna obustava saobraćaja na mjestu izvođenja radova u vremenskom intervalu od 10 do 14 časova za sve vrste vozila u periodu od 28.juna do 30.juna zbog asfalterskih radova na mag.putu M-6 dionica Žabljak – Šavnik lokalitet Pošćenski kraj.

Privremeno se do 7.jula odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila zbog izvođenja radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-13 od petlje Mateševo do naselja Mateševo, saobraćaj će se usmjeravati preko autoputa.

Na magistralnom putu M-3 dionica Danilovgrad-Podgorica u toku je rekonstrukcija puta, a  saobraćaj se na mjestu izvođenja radova obavlja jednom trakom naizmjenično, mogući su i povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Privremeno se  zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Radi se na rekonstrukciji regionalnog puta R-1 dionica Mojkovačka ulica (Cetinje-Njeguši obilaznica), odobrava se  promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni,kao i povremeni prekidi saobraćaja ne duže od 15 minuta.

U periodu od 1.jula do 1.septembra u vremenu od 17 do 22 casova zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, na sljedećim djelovima magistralnih puteva: M-2, Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto put); M-2, Podgorica – Sotonići – Petrovac; M-2 i M-2.4, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin; M-2.3, Podgorica – Cetinje – Budva.

“Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu. Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu mag.puta M-2 od GP Debeli Brijeg  preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci”, navodi AMSCG.

Odobrava se postavljanje automatskih brojača saobraćaja van kolovoznih traka na magistralnim i regionalnim putevima u Crnoj Gori i promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestima postavljanja automatskih brojača sa induktivnim petljama i to :

i 28. 06.2022. god na reg.putu R-27 dionica Cijevna Zatrjebac –Dinosa lokacija Dinosa
28.i  29. 06.2022. god na mag.putu M-2 dionica Bioce-Mioska lokacija Medjurijecje

i 30. 06.2022 .god na mag.putu M-3 dionica Jasenovo polje –Vir lokacija Vir
i 01.07.2022. god na mag .putu M-10 dionica Cetinje –Budva lokacija Kosljun
i 01. 07.2022. god na mag .putu M-1 dionica Debeli Brijeg –Meljine lokacija Sutorina
01 .i 02. 07. 2022.god na mag. putu M-2 dionica Ribarevine –Bijelo Polje lokacija Krusevo.

Na mag putu Podgorica -Bar izvode se radovi na mostu Đurmani.

“Saobraćaj se obavlja naizmjenično uz postavljenu semaforsku signalizaciju”, ističe ASMCG.

Iz kompanije CRBC koji izvode radove na auto putu Smokovac-Mateševo obavještavaju  da je pristup gradilištu dozvoljen samo zaposlenim uz posjedovanje nove propusnice.

Ograničenje brzine u tunelima je 20 km/h, dok je ograničenje brzine kretanja na mjestima gdje su radovi završeni 40 km/h.

“Svako prekoračenje brzine će se evidentirati i adekvatno sankcionisati od strane policije”, navodi AMSCG.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Lansirana raketa izrađena 3D štampačem, nije dostigla orbitu

Dva prethodna pokušaja lansiranja rakete Teran 1 otkazana su u posljednjem trenutku zbog tehničkih problema.

Sjutra oblačno sa kišom, krajem dana prestanak padavina

U višim planinskim predjelima na sjeveru, u kasnim popodnevnim satima, kiša će kratkotrajno preći u sunježicu i...

Amal Kluni ima savršenu liniju: Doručak, ručak i večera...

Osim što ima istančan modni ukus, Amal Kluni žene širom svijeta oduševljava i svojom idealnom linijom, zbog...

(VIDEO) “Za ovo se borimo”: Susret ukrajinskog vojnika i...

"Za ovo se borimo", napisao je Geraščenko uz video te dodao: "Otac i sin".

Ukrajina traži da Savjet bezbjednosti UN hitno okonča rusku...

Evropska unija je zaprijetila Bjelorusiji novim sankcijama ako to oružje raspoređeno, dok su Sjedinjene Države nagovijestile da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare