Klinički centar i kolegijum infektologa: Medojeviću – sram te bilo!

Klinički centar i kolegijum infektologa reagovali su povodom izjave Nebojše Medojevića da ljekari procjenjuju političku pripadnost pacijenata oboljelih od COVID 19, navodeći da je iznio čitav niz laži o zloupotrebi pacijenata u političke svrhe. Oni su kazali da će se pokrenuti tužba za navedenu klevetu.

Regovanje Kliničkog centra i kolegijuma Klinike za infektivne bolesti prenosimo u cjelosti:

“Pokusavajući da unizi dosadašnji rad ljekara Kliničkog centra i borbu sa COVID-19, koja neprekidno traje skoro šest mjeseci, nastojeći sebe da podigne iz političkog živog blata u kojem se davi kao talac vojvode, Nebojša Medojević je, kao po običaju, iznio čitav niz laži o zloupotrebi pacijenata u političke svrhe. Ovoga puta unizio je čak i sebe. Ovo jasno ukazuje na paniku cirkusa kome pripada kao i njegovo lično, moralno i političko posrnuće. Ovaj politički diletant, koji je mijenjao ideološka, politička i vjerska uvjerenja, na sebi svojstven način, iznosi laži i obmanjuje javnost, kako bi pokušao jeftino politički da profitira i obezbijedi mandat i da i dalje u parlamentu „zabavlja“ crnogorsku javnost.

Bivšem stanovniku Šilerove ulice samo su spiskovi u glavi, otkako je bio na platnom spisku zemunskog klana. Njegovim izmišljotinama i podvalama nikad kraja. Promašena ličnost u svemu čega se dohvatio,sad pokušava da bude i infektolog. U tome je dobar taman kao i političar. Upravo je on zarazio opasnim anticrnogorskim virusom svoje sve manje članstvo,ali virusi dolaze i odlaze. I ovakve moralne mizerije moraju da odu u političku istoriju časne Crne Gore. Jer su lazovi i manipulanti tako uvijek i završavali.
Kolike su gluposti infektologa Medojevića govori podatak da su pacijenti koji su hospitalizovani u KCCG od COVID-19 od 16. juna većinom kući, zahvaljujući našoj brizi prema njima, i liječenju koje može da posluži na ponos svima.

Da jos naučimo infektologa Medojevića, ako to može doći do njegovog anticrnogorski inficiranog mozga, prosječan period hospitalizacije COVID-19 pacijenata je od sedam do 14 dana. Onda, kao vajni ekonomista i broker, treba da uzme digitron u ruke i saber dane od 16. juna. Odgovor je jasan, infektolog Medojevic je opet promašio. I nije nas briga, neka promašuje i dalje, ali neka ostavi na miru časnu ljekarsku profesiju, on nije dostojan da sudi o našem radu, koji nikada neće i ne može razumjeti. Međutim, u našoj profesiji ima jedna grana, kojoj bi Medojević mogao biti interesantan”, navodi se u saopštenju Kliničkog centra.

U jeku borbe protiv COVID-19 gdje je većina pacijenata KCCG liječena u Klinici za infektivne bolesti, kolegijum infektologa navodi da su dovodeni kao kolektiv u krajnje nezavidan i maliciozan položaj.

“Ljekari Klinike za infektivne bolestu ne mogu dozvoliti uvredu časti na lažan i zlonamjeran način koji je prezentovan u javnosti 15. 08. 2020. u medijima od strane rukovodstva Demokratskog Fronta – Nebojše Medojevića. U borbi za svakog pacijenta protiv nove i nedovoljno poznate bolesti dajemo svoj maksimum u profesionalnom i ljudskom smislu. Nijedan član našeg kolektiva ni u jednom trenutku od marta mjeseca nije tražio poštedu od rada, bolovanje ili bilo kakvo odsustvovanje sa posla. U ovom medicinskom izazovu smo svo vrijeme (6 mjeseci) krajnje profesionalni i apolitični. Takvi smo bili i prije pojave Covid-19 i tako ćemo nastaviti da radimo i ubuduće. Ovakve javno objavljene neistine se moraju hitno i oštro sankcinonisati.

Mi ne možemo neometano nastaviti dalji rad, a da se ne pokrene tužba za navedenu klevetu”, navodi se u reagovanju kolegijuma Klinike za infektivne bolesti.

Kolegijum Klinike za Infektivne bolesti

Dr Dobrila Nikčević
Dr sci. med. Milan Jovanović
Mr sci. med. Brankica Dupanović
Dr sci. med. Snežama Dragaš
Dr Jasminka Đečević
Dr Ivana Đuković Savović
Dr Milena Radunović
Dr Branka Bulatović
Dr Danijela Stojanović
Dr Ana Bubanja
Dr Havka Martinović
Dr Marija Nikolić
Dr Nevenka Nišavić
Dr Lucija Mrdak
Dr Stefan Kečina

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Pompeo: Rusija neće moći da utiče na rezultat izbora...

“Jasno smo stavili do znanja Rusima da su svi takvi pokušaji nedopustivi i siguran sam da ćemo...

SAD pozvale Jerevan i Baku da odmah prekinu neprijateljsva

Stejt department je saopštio da bi obje strane trebalo da trenutno prekinu s nasiljem, kao i s...

Migrant provalio u kuću u Hrvatskoj pa ostavio poruku:...

Na razbijenim staklima pronađeni su tragovi krvi, a na ulaznim vratima je izgrebana poruka: “Oprosti, prijatelju, ali...

Premijer Jermenije: Jedini zadatak naše vojske – da pobijedi

„Naše oružane snage imaju samo jedan zadatak, a to je da pobijede. Cijeli jermenski narod, kao i...

Objektivni su razlozi zbog kojih igra još nije na...

Realno je da Budućnost ima velike probleme u igri poslije duge pauze koju su imale igračice nakon...

NAJČITANIJE

Pojašnjenje mjera NKT-a: Evo koje su nove mjere za...

Portal Standard izdvojiće koje mjere stupaju na snagu od ponedjeljka po opštinama, radi boljeg razumjevanja.

DA SE NE ZABORAVI – HRONOLOGIJA JEDNOG BEŠČAŠĆA –...

Skoro pa izlizana sintagma da se istorija ponavlja dobila je puno značenje u novoj crnogorskoj realnosti. Procesi...

Andrija Ćetković: Jedini razlog ove trodnevne naručene hajke...

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti: Koristim ovu priliku da vas obavijestim o neprofesionalizmu i...

IJZCG objavio novu listu za mjere u opštinama: Promjene...

Promjena u odnosu na jučerašnju listu je da je i Kotor u grupi KI 400 - 799.

ABAZOVIĆ: Nećemo uslovljavati mandatara, sektore bezbjednosti ne možemo dati...

Lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović je u skupštinskom holu u toku pauze zasijedanje Parlamenta rekao...

Komentari

avatar