Konkurs Pivare Trebjesa: Za najbolji ekološki projekat 10.000 eura

Za najbolji ekološki projekat Trebjesa će izdvojiti 10.000 eura

Pivara “Trebjesa” raspisala je konkurs za finansiranje najboljeg ekološkog projekta, na koji se mogu prijaviti nevladine organizacije iz cijele Crne Gore, koje obavljaju aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine. Rok za dostavljanje predloga projekta je 27. oktobar. Kompanija će za realizaciju pobjedničkog projekta izdvojiti 10.000 eura.

 

Ovo je šesti konkurs kojim Pivara u saradnji sa NVO sektorom nastoji da riješi konkretne ekološke izazove.

Prije šest godina, krenuli smo od jednostavne ideje da saradnjom možemo da učinimo mnogo više za prirodu i životnu sredinu. Danas imamo pet uspješno realizovanih projekata i raspisan konkurs za pronalazak šestog, uz nadu da će i on ostaviti prepoznatljivi ekološki pečat na zajednicu i život ljudi u njoj“, kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari “Trebjesa”.

Definisane su tri oblasti na koje predloženi projekti treba da se odnose: upravljanje otpadom, zaštita prirodnih resursa ili druge aktivnosti koje doprinose razvoju svijesti i odgovornosti o potrebi aktivnog uključivanja građana u zaštitu i unaprjeđenje životne sredine.

Obrazac prijave i sve dodatne informacije mogu se naći na sajtu: www.pivaratrebjesa.com. Projekti koji budu ušli u uži izbor biće prezentovani pred Komisijom, koja će i odlučiti o najboljem ekološkom projektu.

Konkurs za najbolji ekološki projekat dio je društveno odgovorne politike Pivare „Trebjesa“, koja je zaštitu životne sredine definisala kao jednu od prioritetnih oblasti. Na pet konkursa do sada je svoju priliku za realizaciju tražilo ukupno 68 projekata. Uz finansijsku podršku Pivare realizovani su projekti: “Ja volim moj Nikšić, a ti?” (Ekološki pokret Ozon), “Za ljepši Nikšić” (Društvo mladih ekologa), “Reciklaža nije blamaža” (Alfa centar), “Eko park Blace -Čistije, ljepše, korisnije” (Društvo mladih ekologa) i “VeloNik” (Biciklo.me).

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD: Kukavički pokušaji zastrašivanja i napada na Crnogorce neće...

Pod parolom pomirenja, oni koji su, umjesto Crne Gore, vjerni nekoj drugoj državi, u panici od sasvim...

(VIDEO) Četvorica maskiranih muškaraca palicama napali mladića sa crnogorskom...

Kako se na videu zabilježenom u Urgentnom centru čuje, očevidac napada je policiji ispričao da su mladića,...

Sjutra oblačno, povremeno kiša

Vjetar mjestimično umjeren do jak, uglavnom jugozapadni, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura...

Sekulić: Milatović pokazao elementarno nepoznavanje ekonomije, ne zna da...

Tako se, po njegovim riječima, minimalna potrošačka korpa od decembra 2020. povećala sa 641euro na 800 eura...

Bošković: U nedjelju svi za broj 1, zbog Crne...

“Čast i zadovoljstvo je biti dio ove veličanstvene i posebno emotivne, građanske, evropske i pobjedničke konvencije. U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare