LP: Opasna atmosfera linča novinara koji drugačije misle

Liberalna partija oštro osuđuje prijetnje upućenje regionalno poznatom novinaru Draganu Bursaću, ali i mediju Anteni M i njenom glavnom uredniku Darku Šukoviću.

Ovaj medij dobio je prijetnje nakon što je prenio vijest o prijetnjama Bursaću, takva drskost i bezočnost u činjenju ovog krivičnog djela, dodatni je motiv da se počinioci hitno pronađu i procesuiraju, poručuju iz LP-a.

“Vlada i nadležni organi moraju pokazati volju da se suoče sa samovoljom agresivnih pojedinaca i grupa koji su doživjeli procvat u posljednje vrijeme. Izostanak reakcija sa vrha vlasti očigledno samo dodatno inspiriše takve agresivne, nacionalističke snage i pojedince. U Crnoj Gori vlada opasna atmosfera linča svih onih koji drugačije misle, a naročito novinara. Nedavno je čak i partija predsjedavajućeg Skupštine g. Bečića otpočela kampanju na novinarku javnog servisa i javni servis, baveći se niskim i nezakonitim radnjama. Umjesto osude sa vrha države, mi svjedočimo podstrijekavanju na takva nedjela. Prvi ljudi vlasti moraju shvatiti kolika je odgovornost na njima ili podnijeti ostavke i prekinuti sa urušavanje stabilnosti i isntitucija ovog društva i države”, saopšteno je iz Liberalne partije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Predsjednica Slovačke uputila telegram Đukanoviću: U ovom teškom trenutku...

“Uvaženi gospodine Predsjedniče, sa dubokom tugom primila sam vijest o tragičnim događajima koji su se desili u...

Nikšićanin ranjen u tuči

Kako nam je nezvanično potvrđeno u Nikšiću je došlo do ranjavanja jedne osobe oštrim predmetom, kojoj su...

CPC će sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10 časova. “Pozivamo Vjerni narod da uzme...

Đukanović: Cijenimo pažnju susjeda i poruke saosjećanja i podrške...

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, danas imao odvojene telefonske razgovore sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i...

Rakočević o radu policije na Cetinju: Preventivne mjere potpuno...

Očekuje da se nadležni organi što prije izjasne po pitanju eventualnih propusta u radu policije.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare