Izvor:Mportal

M portal: Milić i Kožar naložili izradu nove procjene za Jelenu Maraš

Dževad Kožar i Bojan Vukčević izvršili pritisak na službenika A.K. koji je prikupljao podatke za Maraš na terenu kako bi izjavio da ono što je napisao u provjeri nijesu podaci do kojih je on došao, nego mu je bilo naređeno od strane tadašnjeg načelnika Sektora Draga Spičanovića da tako napiše, piše M portal.

Poslije smjene Kentere, Dritan Abazović ima otvorena vrata da realizuje sve svoje planove i instalira bliske saradnike na važna mjesta u bezbjednosnom sistemu, iako mu je poznato da takvo postupanje vodi direktno u totalno uništenje ovog sektora koji je od presudne važnosti za budućnost Crne Gore.

Tako je, umjesto hvatanja ruskih špijuna, krijumčara narkotika i cigareta, jedna od prvih akcija koju je pokrenulo novo rukovodstvo Agencije ispravljanje provjere za Jelenu Maraš, kako bi se stvorili uslovi da dobije dozvolu za pristup tajnim podacima i na taj način legalizuje njena pozicija, koju inače nesmetano pokriva i bez dozvole, u Vijeću za nacionalnu bezbjednost.

“Novi direktor Agencije Boris Milić je naredio načelniku organizacione jedinice zadužene za izradu bezbjednosnih provjera Dževadu Kožaru da nađe osnov za izradu nove procjene za Maraš. Izvršavajući nalog Kožar je odmah sproveo kadrovske promjene u Sektoru i službenicu koja je bila nadležna za koordiniranje rada na izradi procjene uklonio ne samo sa te pozicije, već je premjestio u drugu organizacionu jedinicu na radno mjesto sa nižim zvanjem.

Istovremeno, Kožar i Bojan Vukčević, načelnik Centra Podgorica koji je nadležan za izradu provjere su izvršili pritisak na službenika A.K. koji je prikupljao podatke za Maraš na terenu kako bi izjavio da ono što je napisao u provjeri nijesu podaci do kojih je on došao, nego mu je bilo naređeno od strane tadašnjeg načelnika Sektora Draga Spičanovića da tako napiše”, piše u tekstu M portala.

Zauzvrat mu je, tvrde, obećano unaprjeđenje na mjesto službenice koja je sklonjena iz Sektora za KOZ, što je bio dovoljan motiv da ovaj da lažnu izjavu na te okolnosti, s obzirom da je poznat po nedostatku skrupula i spremnosti da za lične interese učini bilo kakva nedjela. Isti službenik je svoje „usluge“ nudio i ranijim rukovodiocima, od vremena Dejana Peruničića, preko Dejana Vukšića do Sava Kentere, ali zbog nepouzdanosti nije imao prođu čak ni kod Vukšića koji je objeručke prihvatao sve koji su bili spremni da izjave bilo što loše o prethodnim vremenima.

Namjera novog menadžmenta je da, pozivajući se na zloupotrebe prilikom ranijeg postupka izrade procjene, stvori uslove da se isti ponovi, sasvim izvjesno sa drugačijim ishodom.

Osim toga, izjavu službenika A.K. planiraju da iskoriste kao dokaz u postupku koji će pokrenuti protiv bivšeg direktora Sava Kentere i načelnika Sektora za KOZ Draga Spičanovića, ili u onom po krivičnoj prijavi koju je već protiv njih podnijela Jelena Maraš.

Milić i njegovi načelnici namjeravaju da prilikom izrade nove provjere za Maraš, samo prepišu onu koja je rađena prije gotovo dvije godine, nakon njenog postavljenja na mjesto sekretarke MUP-a, ne uzimajući u obzir ni okolnost da je u periodu kad je prethodna provjera rađena na čelu Agencije bio Dejan Vukšić, koji je imao „specifičan“ pogled na bezbjednosne izazove i interese države, sličan onom koji, na žalost, ima i aktuelni premijer i njegovi saradnici. Jer interes države (naše) je da bezbjednosni sektor postoji i bude jak, a ne da bude uništen angažovanjem pojedinaca spornih biografija, što je interes neke druge države koja je očigledno milija Vukšiću i Abazoviću.

I za Milića i njegove saradnike najvažnije što nijesu uzeli u obzir, je to da takvim postupanjem čine tešku zloupotrebu službenog položaja za koju će nekada morati da snose krivičnu odgovornost.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Doktori upozoravaju: „Potpuno smo nespremni za gljivičnu pandemiju“

Dozvolite da vam predstavimo nešto istinski užasavajuće - gljivu koja žrtve pretvara u zombije.

Danska prvak svijeta, treća titula u nizu!

Danci su od početka utakmice vodili i nisu dopustili Francuzima niti u jednom trenutku da dodju u...

Metodije: Ne možemo govoriti o Hercegovini, a da ne...

„Bratski odnos Crne Gore i Hercegovine sveta je ikona sabornosti i jednoobraznosti na kojoj smo mi danas...

LP: Poslanica Savković-Vukčević još jedna žrtva progona neistomišljenika dolazeće...

Skandalozna dodjela nagrade za novinarstvo ruskom propagandnom mediju Sputnjiku i Dariji Duginoj glasnogovornicima zvanične politike kremlja, koji...

Sjutra pretežno sunčano, krajem dana povećanje oblačnosti

Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, tokom jutra na krajnjem jugoistoku umjeren do pojačan sjeveroistočni. Jutarnja temperatura...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare