Medenica: Sat od pet hiljada maraka sam dobila od supruga, prema Zakonu nisam bila dužna da ga prijavim

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica reagovala je na tvrdnje Građanskog pokreta URA da nije prijavila Agenciji za sprečavanje korupcije sat vrijedan skoro 20 hiljada eura.

Medenica navodi da pomenuti sat Roleks model Datejust posjeduje 23 godine, tačnije od 1997. godine, a dobila ga je, tvrdi, na poklon od supruga, koji ga je kupio na aerodromu u Pragu u frišopu.

“Sat je bio plaćen pet hiljada njemačkih maraka. U tom periodu ona je obavljala funkciju zamjenice Višeg državnog tužioca u Podgorici. Zakon o sprječavanju sukoba intreresa, po kome je javni funkcioner bio dužan da podnese Komisiji izvještaj o svojoj imovini i prihodima, stupio je na snagu 2009. godine”; kazala je Medenica.

Ona je dodala da je Zakonom bila propisana obaveza prijavljivanja prava svojine pokretnih stvari čija vrijednost prelazi pet hiljada eura.

“S obzirom na to da je sat u njenom vlasništvu, u tom momentu, već bio 12 godina, a uslijed proteka vremena vrijednost sata umanjena, nije postojala obaveza njegovog prijavljivanja”, zaključuje Medenica.  

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Samo osam članica EU bezuslovno podržava status kandidata za...

Očekuje se da pitanje davanja statusa kandidata za EU Ukrajini, što je prvi korak na dugom putu...

Abazović: Potpuno je u redu da neko rješenje neko...

Tako je, podsjeća, bilo i prilikom nedavnog postavljanja direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Hrvatska zagovara što skorije članstvo Crne Gore u EU

Od preuzimanja funkcije ministra, kako navode iz resora, “ovo je prva dolazna posjeta Prijestonici na ministarskom nivou”.

PKCG: Sa ambasadorom Japana o jačanju ekonomske saradnje

U razgovorima su, kako je saopšteno, učestvovali predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, potencijalnih investitora koji...

Sergej Lavrov u Beogradu 7. juna

Prema pisanju tog portala, on će se u Beogradu sresti sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare