Ministarstvo prosvjete: Gradiće se novi studentski dom u Nikšiću, u međuvremenu poboljšaće uslove postojećeg objekta

Kroz Kapitalni budžet za 2023. godinu, planirana je izgradnja objekta novog studentskog doma u Nikšiću, odnosno izrada projektne dokumentacije, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. Iz tog resora poručili su da se novi objekat ne može izgraditi u kratkom vremenskom periodu te da idejno rješenje očekuju do kraja godine, a u međuvremenu najavljuju poboljšanje uslova postojećeg objekta.

“Objekat će se graditi neposredno uz postojeći, a Ministarstvo je već preduzelo pripremne aktivnosti za stvaranje uslova za raspisivanje konkursa za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja, koji sprovodi Glavni državni arhitekt. U vezi s tim očekujemo, ukoliko sve bude kako je planirano, da do kraja ove godine možemo dobiti Idejno arhitektonsko rješenje, nakon čega će se pristupiti izradi Glavnog projekta i izboru izvođača radova”, naveli su u saopštenju.

Imajući u vidu da se, kako su kazali iz resora Miomira Vojinovića, novi objekat ne može izgraditi u kratkom vremenskom periodu, i da postojeći objekat ne zadovoljava potrebe studentske populacije u Nikšiću, odnosno kapacitet i uslovi u postojećoj menzi nijesu zadovoljavajući, Ministarstvo je procijenilo da je “neophodno proširiti postojeće kapacitete menze i poboljšati uslove u samom objektu”.

“U tom smislu, pristupilo se izradi projektne dokumentacije, kako bi se proširili kapaciteti trpezarijskog bloka, poboljšali uslovi u samoj kuhinji kroz adaptaciju i nabavku opreme, kao i adaptaciju svih toaleta, kako za zaposlene tako i za studente. Odmah nakon izrade projektne dokumentacije, pristupiće se raspisivanju tendera za izbor izvođača radova i nabavku opreme. Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, svi radovi će biti završeni i oprema nabavljena najkasnije do početka septembra mjeseca ove godine”, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare