Ministarstvo zdravlja: Marković srozao etiku kada je objavio spiskove zaraženih građana i pozvao ljude da se između sebe špijuniraju

Ministarstvo zdravlja poručilo je poslaniku Demokratske partije socijalista i bivšem premijeru Dušku Markoviću da je srozao ljudsku i medicinsku etiku kada je objavio imena građana u izolaciji, te da je njegov uspjeh u borbi protiv pandemije nula.

Kada je riječ o odštetama građanima čija imena su javno objavljena na spisku osoba koje su stavljene u samoizolaciju, na početku epidemije koronavirusa, Marković je kazao da je to “manja cijena od ove koju plaćamo danas kada samo za nedjelju dana umre stotinu ljudi.”

Iz ovog Vladinog resora kazali su da Markovića očigledno nije sram i stid, a da je to jedino što Ministarstvo može da mu poruči, “Dušku Markoviću koji je danas, što god hoće, ali je za javnost i za sve građane samo “bivši”.”

“Srozali ste i ljudsku i medicinsku etiku kad ste prošle godine građane Crne Gore, smatrajući ih, Vama svojstveno, svojom marvom, objavili spisak zaraženih koronavirusom i pozvali ljude da se između sebe špijuniraju. Sve je bilo protiv Vas: etika (kojom, opravdano sumnjamo, ne raspolažete); medicina (za Hipokratovu zakletvu nijeste čuli ili ste osilili toliko da Vam je smjelo pasti na pamet da kolege ni ne pitate čime se u radu rukovode); Ustav i zakoni (za koje ste sad prvi put, sa 63 godine života čuli)”, kazali su iz Ministarstva zdravlja.

Ističu da je izvjesno da je Markovića kao premijera zanimalo sve, samo nije zdravlje građana. U prilog tome navode da nije izustio riječ kada je njegov šef (Đukanović) odložio izbore u Tivtu u martu 2020. godine uz obrazloženje da prijeti širenje epidemije kada u Crnoj Gori, “po volšebnoj statistici DPS-a”, ima samo 14 zaraženih.

“A nije imao problem da izađe na parlamentarne izbore 30. avgusta 2020. godine kada je urađeno bijednih 375 testova, od čega je bilo 63 pozitivnih građana i čak pet preminulih ljudi. I, onda Duško Marković danas “soli pamet” Crnoj Gori. Kad bismo radili kao Vi – nikad ne bismo izašli iz izmaštanog i naštelovanog “korona – free” statusa, niti bi ikad prestalo hapšenje ljudi koji su minut nakon Vašeg policijskog sata zatečeni ispred kuće”, kazali su iz ovog resora.

Navode da je Markovićev rezultat u borbi protiv koronavisa nula.

“Nula vakcina, nula vakcinisanih i na stotine i stotine hiljada ugroženih, prošpijanih i uhapšenih i desetine hiljada građana koji nijesu smjeli da privire Kliničkom centru Crne Gore šest mjeseci tokom 2020. godine”, zaključili su iz Ministarstva zdravlja.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

GP Nova ljevica: Umjesto izvještaja o napretku, imamo izvještaj...

''Ovakav izvještaj je i svojevrsna potvrda onoga što svaki građanin Crne Gore i sam vidi. Ova vlast...

GI “21. maj” uručila donaciju OŠ “Lovćenski partizanski odred”

U ime inicijative donaciju je uručio Stefan Aleksić, član koordinacionog odbora. Iz škole su...

Medojević: Vrijeme je da Krivokapić ode

On ističe da je upravljanje državom od strane "vlasnika drugosrbijanskog tabloida Vesti" dovelo do paralize svih institucija...

Nikšić: Osumnjičen da je uznemiravao djecu, prijetio oštrim predmetom

"U službene prostorije pristupila su i dva roditelja djece koja su se nalazila...

Knežević: U petak saslušanje Abazovića, Burića, Katnića i Radonjića

"Postoje osnovanje sumnje da je dio bezbjednosnih struktura učestvovao u formiranju kriminalnih klanova, švercu cigareta i narkotika,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare