Mitrović posjetio Botun: Preispitaće se premještanje lokacije izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof.dr Ratko Mitrović posjetio je danas Botun i lokaciju na kojoj je planirana izgradnja uređaja za prečišćavanje otpadnih voda.

Mještani Botuna, koji već danima protestuju na mjestu gdje je planirana izgradnja objekta postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, danas su razgovarali sa ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem. On je odlučio da se odazove pozivu mještana da posjeti lokaciju na kojoj je planirana izgradnja uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, navodeći da će se njihov zahtjev za premještanje preispitati, saopšteno je iz Ministarstva.

Mirno izražavanje nezadovoljstva mještana nije skorijeg datuma, podsjećaju, već se godinama protive izgradnji postrojenja, samo nekoliko stotina metara od kuća. Peticiju za promjenu lokacije potpisalo je, kako su rekli, preko 600 mještana.

„Ne treba ostati nijem na apele mještana Botuna, posebno imajući u vidu da je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda planirana u naseljenom mjestu. Zeta nije zaslužila da se prema njoj odnosimo nemarno, već da sa posebnom pažnjom brinemo o njoj i o Zećanima. Zeti treba oporavak, a ne dalja devastacija. Uostalom, smatram da je neprikladno u blizini domova ljudi napraviti postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, posebno kada znamo da skoro nijedno takvo postrojenje u Crnoj Gori ne funkcioniše kako bi trebalo“, izjavio je Mitrović.

Mještani su izrazili veliko zadovoljstvo što su imali priliku da razgovaraju sa Mitrovićem i što su zajedno obišli selo Botun, jer, kako se dodaje u saopštenju, do sada nijesu nailazili na razumijevanje od strane nadležnih institucija.

Mitrović je dodao da je njegova uloga da bude u službi građana i da će zajedno sa saradnicima izanalizirati projektnu dokumentaciju, kako bi se, zbog poštovanja i brige prema Zeti i Zećanima, preispitalo premještanja lokacije izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a sve u konsultacijama sa građanima, kao i ostalim relevantnim akterima i institucijama.  On je sa mještanima razgovarao i o problemima koje im prouzrokuje basen crvenog mulja u KAP-u.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pogledajte koliko košta Savićevićev dres u Milanu

Naime, izvještač B92 iz italijanske prijestonice mode posjetio je klupsku prodavnicu Milana u kojoj dres sadašnjeg predsjednika...

Proširenje prava na državljanstvo – promjena biračkog tijela

Profesor Beogradskog univerziteta u penziji Žarko Korać komentarišući najavu premijera Zdravka Krivokapića da će Vlada riješiti pitanje...

PAPARACIMA NIJE PROMAKAO POLJUBAC: Milica Todorović i Jugoslav Karić...

Lijepu "Zvezdu Granda" kamere emisije "Paparaco lov" uhvatile su tokom ručka s bivšim suprugom dizajnerke enterijera Elene Karaman u...

Sekulović: Đeljošajevo ponašanje opasno, ne bi bio dobro da...

- Dešavanja u Tuzima imala su za cilj ili da Vladu pokažu nesposobnom da sprovodi zakone, ili...

Đeljošaj: Odluka o zatvaranju lokala zvanično stigla u Opštinu...

Mjere koje su donijete za opštinu Tuzi sa rokom važenja su do 10 marta-, napisao je Đeljošaj.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare