MRSS: Prijave za dječji dodatak počinju u ponedjeljak

''Prijava roditelja/staratelja djece do 18. godina za ostvarivanje prava na dodatak za djecu u centrima za socijalni rad počeće od ponedjeljka, 4. jula 2022. godine. Primjena prava počinje od 1. oktobra, a prva isplata je sredinom novembra 2022. godine'', poručuju iz resornog ministarstva.

Za prijavu je potrebno da roditelj/staratelj u centru za socijalni rad (u opštini prebivališta) da na uvid svoju ličnu kartu i jedinstvene matične brojeve (JMB) djeteta/djece odnosno članova porodice. Dalji postupak priznavanja i prestanka prava je kroz Informacioni sistem (e-Socijalni karton) automatizovan.

”U slučaju da roditelji djeteta ne žive zajedno (razvedeni, razdvojeni), potrebno je da roditelj kome je dijete povjereno na staranje, centru dostavi dokaz o ovome (odluka suda), obzirom da će dodatak biti isplaćen na adresu prebivališta djeteta, odnosno roditelju kome je dijete povjereno na staranje”, poručuju iz Ministarstva.

Za djecu koja su ostvarila pravo na dodatak za djecu do šest godina, pravo na dodatak do 18. godina biće dodijeljeno do 18-te godine po službenoj dužnosti, pa nije potrebno da roditelji ove djece dolaze u Centar i podnose zahtjev.

”Rješenja o pravu na dodatak do 18 godina biće im uručena na kućnu adresu tokom oktobra i novembra”, navodi se u saopštenju.

Za djecu kojoj je pravo na DD do 6 godina već prestalo ili će prestati do 31. avgusta 2022. godine, potrebno je u centru za socijalni rad podnijeti zahtjev za dodatak za djecu do 18 godina.

Dodatak u iznosu od 30 eura po djetetu se isplaćuje putem Pošte Crne Gore na adresu prebivališta djeteta.

”Pozivamo roditelje i staratelje da u međuvremenu kod Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ukoliko je potrebno, ažuriraju adresu prebivališta, kako bi dodatak za dijecu bio isplaćen pravovremeno i na tačnu adresu”, zaključuju iz Ministarstva.

Pravo na dodatak za djecu može ostvariti do petoro djece u porodici, izuzev u slučaju blizanaca ili kada djete iz porodice dodatak za djecu ostvaruje po osnovu prava na ličnu invalidninu ili dodatak za njegu i pomoć.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare