MUP: Narednih dana nestabilne vremenske prilike, očekuju se obilne kiše sa jakim južnim vjetrom

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava da se tokom noći u srijedu na četvrtak (od 30. do 31. marta), a i od četvrtka do subote očekuju nestabilne vremenske prilike, sa jakom kišom, obilnom količinom padavina sa jakim južnim vjetrom posebno na sjeveru i duž obale gdje će povremeno kratkotrajni udari imati i olujni karakter, saopšteno je iz ovog resora na osnovu informacija Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, a sa ciljem pravovremenog i efikasnog djelovanja na najavu ekstremnih meteoroloških pojava na području Crne Gore.

Očekuje se, kako su dodali, i topljenje snijega u planinskim predjelima naročito u nižim predjelima koji su trenutno pod sniježnim pokrivačem.

”Za vikend i u ponedjeljak očekuje se pad temperature, pa će kiša preći u snijeg u sjevernim i centralnim planinskim predjelima. Očekuje se kratkotrajno obilna količina kiše (naročito u četvrtak), pa su zbog toga potencijalno mogući problemi sa obilnom količinom vode u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i na mjestima gdje su vršeni ozbiljni građevinski zahvati gdje je narušena prirodna povezanost tla”, istakli su iz MUP-a.

Posebno obilna kiša, prema prognozi, očekuje se u širem regionu Orjena i Boke, planinskom zaleđu Jadrana prema Lovćenu – Cetinje, prema Nikšiću i Šavniku, zatim u širem regionu Podgorice u pravcu regiona Kolašin – Danilovgrad – Nikšić.

”Ova meteorološka situacija (obilna kiša i jak južni vjetar) potencijalno može usloviti smetnje u svakodnevnim redovnim aktivnostima prvenstveno u oblasti saobraćaja, kako drumskog tako i vazduhoplovnog i pomorskog, u određenim aktivnostima na moru uz obalu, smetnje kod energetskog sistema za prenos i distribuciju električne energije koji će biti izloženi kombinovanom uticaju”, naveli su iz MUP-a.

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je, kako su rekli, navedeno upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan...

DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

SNIMAK RAZOBLIČIO KNEŽEVIĆEVU LAŽ, Martinović: Zastrašujuće je što bi...

Ivan Gardašević pritvoren je u srijedu popodne, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Podgorici Harisa Šabotića, nakon...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare