Nataša Janković lažno prikuplja pomoć za navodno bolesno dijete, u Srbiji kažnjavana zbog zloupotrebe

Osoba koja se crnogorskim medijima predstavila kao Nataša Janković iz Budve i molila da se objavi apel za pomoć u liječenju njenog bolesnog sina Filipa, zloupotrebljava medicinsku dokumentaciju i u Srbiji je već više puta prijavljivana i kažnjavana zbog ovog djela, objavio je Cetinjski list.

Kako je RTV Cetinje potvrđeno sa Univerzitetske dječje klinike u Beogradu, riječ je o Verici Janković, koja je na ovaj način do sada u Srbiji iznudila veliku svotu novca i više puta prijavljivana je nadležnim organima.

Nataša Janković obratila se prije nekoliko dana medijima u Crnoj Gori, tvrdeći da je njen sin Filip teško bolestan, te da mu za liječenje od leukemije treba 800 eura.

U želji da pomognemo, i mi smo objavili njen apel za pomoć i fotografiju dječaka koju je poslala.

Međutim, iz Dječje univerzitetske klinike u Beogradu, za koju je Janković tvrdila da se u njoj dijete nalazi na liječenju, stigao je odgovor Cetinjskom listu da je riječ o zloupotrebi.

“Hvala što ste nam se obratili prije nego što ova osoba zloupotrebi ime naše Klinike.
 
Na žalost, u pravu ste da se ovdje radi o osobi koja već godinama obmanjuje javnost i do sada je iznudila pozamašnu novčanu svotu. Ta gospođa se zove Verica Janković (mada često daje lažna imena i prezimena). Jedino što je istinito u cijeloj toj priči je da je njen sin (Filip Ivanović) imao urođenu srčanu manu, koja je u prvoj godini života kompletno hirurški rješena, i to dijete više nema nikakve tegobe niti mu je potrebna bilo kakva kardiološka terapija ili nova operacija ikada više u životu.

Ova gospođa je bombardovala naše medije sa pričom da je njemu potrebna transplantacija srca u inostranstvu, pa čak i sa izmišljenom pričom kako je ona svojoj ćerki donirala bubreg. Prije nekoliko mjeseci je objavila čak i priču kako je hospitalizovana na našoj klinici, pa su ljudi donosili kod nas razne stvari da bi joj pomogli (kolica i slično). 


Mi smo o ovome u više navrata obavještavali nadležne policijske i inspekcijske službe, ali očito da nisu mogli da je zaustave.
 
Nadam se da shvatate o kakvom problemu se ovdje radi, i da ćete blagovremeno obavjestiti nadležne institucije i građane Crne Gore da ne nasjedaju na njene izmišljene priče”, stoji u odgovoru koji je potpisao prof dr Vojislav Parezanović, Pedijatar-kardiolog i Direktor Pedijatrije pomenute klinike.
 
Prema pisanju pojedinih medija u Srbiji, riječ je o osobi koja se već nekoliko puta lažno predstavljala, negdje kao Nataša, negdje kao Ana Marija Janković i tražila pomoć za liječenje sina Filipa. Tvrdila je i da je kćerki donirala bubreg, a na nekim portalima je u apelu za pomoć isticala da ima osmoro djece. 
 
S obzirom na to da je u Srbiji, kako je potvrđeno Cetinjskom listu, više puta prijavljivana i kažnjavana, očito je “biznis” preselila u Crnu Goru.
 
Ovim putem upozoravamo građane da ne nasijedaju na priču dotične osobe, a slučaj će, kako je navedeno iz Cetinjskog lista, prijaviti nadležnim organima u nadi da će ovo biti posljednji put da tako besramno zloupotrebljava dijete i solidarnost građana kada je riječ o ovakvim slučajevima. Nadamo se i da će ovaj sramni postupak epilog dobiti na sudu.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Daka Davidović nazvao Vučića mučenikom: Nemamo ništa zajedničko, naši...

Biznismen Miodrag Daka Davidović gostujući u emisiji "U žiži" na TV Novi rekao je da je predsjednik...

Bajden prvi u istoriji SAD osvojio više od 80...

S obzirom na to da se glasački listići još prebrojavaju, Bajden će dodatno poboljšati rekord koji je...

Vuković: Žene su dale smisao našoj herojskoj borbi kroz...

On je naglasio da su žene dale smisao našoj herojskoj borbi kroz istoriju. “Činjenica...

Maradona umro na isti dan kad i Kastro, imali...

I imali su posebnu povezanost, pa je slavni Argentinac istetovirao njegov lik na nozi.

Zelena salata čuva zdravlje

Vlakna, takođe, pomažu u uklanjanju soli žučnih kiselina iz organizma. Kad organizam nadomješta ove soli, istovremeno razlaže...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare