Novaković Đurović: Želim da sljedeći Dan nezavisnosti čekamo u ekološki uređenijoj državi

Želim svim građankama i građanima Crne Gore da čestitam Dan nezavisnosti i izrazim želju da ćemo sljedeći praznik čekati u ekološki uređenijoj državi, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, povodom obilježavanja 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore, organizovalo je akciju čišćenja u blizini Stočne pijace na Ćemovskom polju, saopšteno je iz tog vladinog resora.

Akciji su se, kako se navodi, pored ministarke Novaković Đurović i kolektiva Ministarstva, priključili i predstavnici preduzeća “Čistoća” d.o.o. Podgorica, koji su za učesnike akcije obezbijedili kese za otpad i rukavice.

“Naša obaveza i odgovornost je da doprinesemo ekološki uređenijoj državi, da štitimo naša područja, naša prirodna bogatstva, da istovremeno obezbijedimo razvoj i da zaista naša ekološka država bude naša velika prednost i naš brend”, dodala je Novaković Đurović.

Ona je dodala da su današnjom akcijom željeli da pokažu “da svi možemo da uradimo po nešto za našu okolinu i za našu državu, a posebno je zahvalila predstavnicima “Čistoće” na predusretljivosti i saradnji. Kako je najavila, ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje će nastupiti u narednom periodu gdje god to bude neophodno, jer je problem sa otpadom sveprisutan u našoj zemlji.

Novaković Đurović je posebno naglasila da, pored aktivnosti na terenu, Ministarstvo intezivno radi i na stvaranju dobrog zakonskog i institucijalnog okvira u oblasti upravljanja otpadom i najavila da očekuje ubrzo i finalnu fazu izrade Zakona o upravljanju otpadom, koji će biti usklađen sa evropskim standardima.

U saopštenju navode da je u akciji je sakupljeno 50 džakova otpada.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đurović: Makar dio Svetog Stefana mogao bi biti otvoren...

Makar dio Svetog Stefana mogao bi biti otvoren tokom sezone. To je saopštio ministar ekonomskog razvoja i...

“Putin na njega vrši VELIKI PRITISAK”-BJELORUSIJA SPREMA NAPAD NA...

Na sastanku sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom tokom vikenda, ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je slanje balističkih...

Milatović o izjavi Brnabić: Izgleda da licemjerju ni nebo...

"Abolicija za dokone granične policajce MUP Srbije koji su bez znanja državnog vrha maltretirali naše poslanike više...

Crna Gora se hrabro borila protiv Španije, ipak ništa...

Tim Vladimira Gojkovića je pružio sjajan otpor Španiji. Podmlađene ajkule dobro su parirale jednom...

VIDEO: Prvi leteći hotel na svijetu; Prima 5000 ljudi...

Video koji prikazuje ambiciozni dizajn plutajućeg „hotela budućnosti“, koji bi mogao da primi 5.000 gostiju i koji...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare