Novaković Đurović: Želim da sljedeći Dan nezavisnosti čekamo u ekološki uređenijoj državi

Želim svim građankama i građanima Crne Gore da čestitam Dan nezavisnosti i izrazim želju da ćemo sljedeći praznik čekati u ekološki uređenijoj državi, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, povodom obilježavanja 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore, organizovalo je akciju čišćenja u blizini Stočne pijace na Ćemovskom polju, saopšteno je iz tog vladinog resora.

Akciji su se, kako se navodi, pored ministarke Novaković Đurović i kolektiva Ministarstva, priključili i predstavnici preduzeća “Čistoća” d.o.o. Podgorica, koji su za učesnike akcije obezbijedili kese za otpad i rukavice.

“Naša obaveza i odgovornost je da doprinesemo ekološki uređenijoj državi, da štitimo naša područja, naša prirodna bogatstva, da istovremeno obezbijedimo razvoj i da zaista naša ekološka država bude naša velika prednost i naš brend”, dodala je Novaković Đurović.

Ona je dodala da su današnjom akcijom željeli da pokažu “da svi možemo da uradimo po nešto za našu okolinu i za našu državu, a posebno je zahvalila predstavnicima “Čistoće” na predusretljivosti i saradnji. Kako je najavila, ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje će nastupiti u narednom periodu gdje god to bude neophodno, jer je problem sa otpadom sveprisutan u našoj zemlji.

Novaković Đurović je posebno naglasila da, pored aktivnosti na terenu, Ministarstvo intezivno radi i na stvaranju dobrog zakonskog i institucijalnog okvira u oblasti upravljanja otpadom i najavila da očekuje ubrzo i finalnu fazu izrade Zakona o upravljanju otpadom, koji će biti usklađen sa evropskim standardima.

U saopštenju navode da je u akciji je sakupljeno 50 džakova otpada.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sudija odgledao snimak sa aerodroma: Gardašević pušten na slobodu,...

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina I. G. kojeg sumnjiče za ugrožavanje...

KAKO DOĆI DO LJEKARA: Ko ima sreće ugrabi termin

Iz KCCG za su za Pobjedu kazali da će i naredne sedmice za Internu kliniku (gastroenterohepatologija, reumatologija,...

U ponedjeljak novi protest IMA NAS, biće drugačiji nego...

Četvrti skup biće, prema našim nezvaničnim saznanjima, nešto drugačiji vid vaninstitucionalnog djelovanja nego prethodni skupovi.

KUPOVANJE VREMENA U SKUPŠTINI: „Stara“ većina ne odustaje od...

Nije mogao da govori o detaljima sastanka, a ostali predstavnici političkih partija nijesu se obratili medijima.

Mulešković: EPCG ne može preuzeti bivše radnike željezare bez...

– EPCG nije u obavezi i ne može samo preuzeti radnike, već moraju da se raspišu konkursi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare