Izvor:Pobjeda

Novi vandalski performans učenika u školskom dvorištu

Na društvenim mrežama, nakon snimka na kojem se vidi kako su učenici podgoričke Osnovne škole “Vlado Milić” pocijepali u školskom dvorištu državnu zastavu, pojavio se snimak i nastavka njihovog “performansa”, ali ovog puta van dvorišta škole – mahali su srpskom zastavom i pjevali i uzvikivali parole koje se mogu čuti na protestnim litijama koje organizuje Srpska pravoslavna crkva, piše Pobjeda.

U neprimjerenom “performansu” učestvovalo je nekoliko dječaka dok su ih ostali posmatrali. Peli su se na kamenu ogradu i mahali srpskim zastavama uz parole: “Milo lopove”, “Ne damo svetinje”, “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora” i “Srbija”. Prema saznanjima Pobjede, ova djeca učenici su škole “Vlado Milić” i pretpostavlja se da se radi o istoj grupi koja je u školskom dvorištu oskrnavila crnogorsku državnu zastavu, tako što su je divljački pocijepali. Prema nezvaničnim informacijama, školska uprava za incident koji se dogodio van školskog dvorišta ne može preduzeti bilo kakve mjere.

Iz Ministarstva prosvjete na čijem je čelu Damir Šehović osudili su u četvrtak čin cijepanja zastave i kazali da to nije ponos, nego sramota za djecu, roditelje i crnogorsko društvo.

Za akademika Radovana Radonjića uništavanje državne zastave u Osnovnoj školi “Vlado Milić” u Donjoj Gorici je odraz katastrofalnog stanja u društvu, u porodicama gdje djeca uče ovako nešto. Poručio je da je to za svaku osudu i sankcije jer se takve pojave ne smiju posmatrati kao nešto što je normalno, prirodno i što se dešava, jer se ne bi smjelo dešavati.

“Djeca su, međutim, slika roditelja, društvene sredine u kojoj nastaju i opšte kulture i jednih i drugih, jer nezavisno od toga kojeg su uzrasta, djeca koja su u najranijem dobu već otrovana time da rješavaju probleme svojih roditelja takvim postupcima, objektivno su izgubljena i za sebe i za njih i za društvo”, rekao je Radonjić za Pobjedu komentarišući ovaj nemili događaj.

Primijetio je da mnogo djece učestvuje na protestnim litijama koje organizuje Srpska pravoslavna crkva.

“Sve to je odraz katastrofalnog stanja u društvu, u porodicama gdje ta djeca tako nešto uče i školama koje bi trebalo da ih upućuju na ono što je prirodno i normalno, da odražava njihov osjećaj pripadnosti, ne samo određenoj naciji ili državi nego ljudskom društvu kao takvom”, kazao je Radonjić.

Da je situacija zabrinjavajuća, pokazuje i činjenica da određeni, ne mali, broj djece traži od svojih nastavnika i profesora da ne prisustvuju nastavi kako bi išli na litije.

Osim toga, zabilježen je i slučaj zloupotrebe djece u školi. Učiteljica Rada Višnjić u Osnovnoj školi “Jugoslavija” u Baru prošlog mjeseca zadala je djeci trećeg razreda da nacrtaju srpsku torbojku i na njoj štrumpfa. Protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, ali je ona za Pobjedu izjavila da zbog toga ne brine, jer će se, uvjerena je dokazati da nema njene krivice i odgovornosti zato što su djeca sama tražila da crtaju štrumpfa, kojem je u pozadini trobojka. Ona je suspendovana i protiv nje je u toku disciplinski postupak.

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Jevrić: Javni servis je DPS oteo od građana

Posljednja u nizu situacija u Javnom servisu kojom je članici Savjeta RTCG-a Bojani Jokić jasno stavljeno do...

ODT Pljevlja obavilo uviđaj, uzrok smrti radnika biće poznat...

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je saopštilo da je dežurna tužiteljka obavila uviđaj na licu mjesta zajedno...

Pompeo: Vlada da povede otvoren dijalog sa SPC

Pompeo je, odgovarajući na pismo Arhiepiskopa Elpidoforua, predsjednika Skupštine kanonskih pravoslavnih episkopija sa sedištem u NJujorku, poručio...

Rudari u snijegu spremaju zamku za šampiona, Petrovac na...

Lider Budućnost gostuje Petrovcu, a šampion Sutjeska Rudaru - "nebeskoplavi" igraju dobar fudbal i spremili su zamku...

Da igrači partije iz reprezentacija prenesu na finiš sezone...

Košarkaše Budućnost Volija u ponedjeljak očekuje crnogorski derbi sa Mornarom (18h) u "Morači" nakon kojeg bi mogli...

NAJČITANIJE

Porodica pokojnog Andrije Gazivode objavila snimke policajaca koji spavaju...

Oni su postavili fotografije pripadnika policije koji, kako navode Gazivode, spavaju na radnom...

Nema više odugovlačenja u plaćanju kazni: Novim servisom Policija...

Zahvaljujući saradnji sa nadležnima iz Centralne banke i Info...

Evo ko su Crnogorci uhapšeni sa 5,7 tona kokaina...

Prema podacima do kojih je došao Kurir, uhapšeni su Dragoljub Živković sa Cetinja,...

Bar: Rasvjetljen pokušaj ubistva, traga se za Podgoričaninom

Policija je u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv B.J. (35) iz Podgorice zbog sumnje da je 17....

Pokušaj ubistva Krstovića u Zeti: Uhapšen Vidoje Stanišić

Ranije je, takođe zbog umiješanosti u pokušaj ubistva Krstovića, uhapšen Dragiša Bulatović (25). Navodno, on se sumnjiči...

Komentari

avatar