NVO ‘35mm’: Napadi na novinare podrivaju temelje demokratije i države, hajdučiji stati na kraj

NVO “35mm” najoštrije osuđuje prijetnje smrću upućene preko društvenih mreža glavnom i odgovornom uredniku Antene M Darku Šukoviću i kolumnisti Draganu Bursaću i poziva nadležne organe da hitno otkriju ko je osoba koja ih je uputila, te je adekvatno procesuiraju.

Iz ove NVO očekuju brzu reakciju policije i tužilaštva kako bi se zaštitila sigurnost njihovih kolega i kaznili oni koji pokušavaju da je ugroze.

Ova epidemija nasilja svake vrste, smatraju u NVO ‘35mm’, izgleda da je našla plodno tle u najnovijim promjenama u političkom životu, i da se trajno gube granice šta je dozvoljeno u demokratskom društvu.

“Mržnja prema pojedinim poslenicima javne riječi davno se preselila se i na društvene mreže, pa su one često poligon za iznošenje niza uvreda na račun medijskih radnika/ca, a online šovinizam, mizoginija i nasilje postali su naročit problem na koji je država gluva, dok nereagovanjem svjesno podržava ovu pojavu. Niz napada verbalnih i fizičkih kojima svjedočimo prethodnih mjeseci, najčešće motivisanih neslaganjem i često bezrazložnom mržnjom prema radu novinara/ki ili uređivačkoj politici kuće za koju radi, alarm su i rukavica u lice aktuelnoj vlasti koja mora hitno da riješi ovu eskalaciju i hajdučiji stane na kraj. Napadima na naše kolege podrivaju se temelji demokratije i same države i ako se ovako nastavi sljedeći korak je da nas ili ogradite, zaštitite pancirima ili da počnemo da nosimo trake oko rukava. Kako god bilo, sve je poraz. Svih nas!”, zaključeno je u saopštenju NVO ‘35mm’.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pucnjava u tržnom centru u Kopenhagenu, više povrijeđenih

Kako javlja tamošnja policija, više osoba je povrijeđeno, dok se na terenu nalazi veliki broj policajaca.

Požar na Žvinjama: Situacija bolja, vatrogasci optimistični da mogu...

Ćirović je kazao da nijesu zvali u pomoć, jer za sada nije potrebno. Dežuraće cijelu noć, i...

Uhapšeni crnogorski državljanin na Gostunu službenik granične policije; UP:...

Iz Uprave policije su pojasnili da je uhapšeni D.R. policijski službenik granične policije kojem je, prije današnjeg događaja,...

Јoš jedan smrtonosni napad ajkule u Hurgadi, druga žrtva...

Vijest o pogibiji druge žene potvrdilo je i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i tako potvrdilo...

Llolla: Kreiranje dobrih praksi i pružanje rješenja na lokalnom...

“Predstavljalo mi je veliku čast i privilegiju to što sam bila jedna od gošći koje su govorile...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare