NVO Prijatelji životinja Podgorica: Apel da se stoka skloni sa ulice

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica upućuje javni apel Veterinarskoj inspekciji da se konačno krene sa rješavanjem problema stoke koju sve češće možemo vidjeti u gradskim sredinama, na bulevarima, ulicama i magistralnim putevima.

Kako navode u saopštenju, ovaj problem posljednjih dana posebno je uočljiv u Budvanskoj opštini.

“Zbog neodgovornog vlasništva, koje je kažnjivo zakonom, te životinje su izložene opasnosti, ali i same predstavljaju veliku opasnost za učesnike u saobraćaju.

Još ranije se naša organizacija obraćala Upravi za veterinu sa predlogom da se donese Uredba, po kojoj bi stoka koja se nađe na javnim gradskim površinama bila trajno oduzeta od vlasnika, međutim ništa od toga nije učinjeno, dok su ovakvi slučajevi sve češća pojava širom Crne Gore”, navode u saopštenju.

Oduzetu stoku bi, kako dodaju, trebalo smjestiti u sklonište, koje bi za tu namenu bilo izgrađeno, a koje još uvijek ne postoji u našoj državi.

“Nakon veterinarskog pregleda, ukoliko se ustanovi da su životinje zdrave, treba ih kao vid pomoći od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede davati na trajno korišćenje stočarima koji za to ispunjavaju uslove.

Najiskrenije se nadamo da će resorni ministar Aleksandar Stijović imati razumijevanja za našu inicijativu, te da će se u najskorije vrijeme krenuti sa realizacijom iste. Sve do tada teško je govoriti o Crnoj Gori kao ozbiljnoj turističkoj destinaciji i zemlji uređenog sistema”, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zeković: Da im je stalo do zdravlja građana, Vlada...

On je naveo da ministarka zdravlja svakog dana, bar jednim postupkom, doprinosi urušavanju sistema zdravstvene zaštite, afirmisanju...

STANDARD OBAVIJESTIO INSTITUCIJE: Na biračkom spisku u NIKŠIĆU upisana...

Portal Standard neće objaviti sporna imena, koja se nalaze...

Od ponoći skuplje sve vrste goriva

Litar BMB 98 poskupće tri centa i koštaće 1,30 eura, dok će litar  BMB 95 koštati 1,27...

Krivokapić – Mitrović: Prostorno-urbanistički planovi se ubuduće neće raditi...

Takođe, istaknuta je potreba za koordinisanim radom ministarstava u sastavu Vlade Crne Gore, kako bi se sve...

Ukinuta privremena mjera za Vektru Jakić

Zahtjev za ukidanje privremene mjere, koju je ovaj sud odredio u septembru 2019. godine, podnio je prije...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare