Održana LGBTI obuka za policijske službenike/ce iz južne regije

LGBT Forum Progres saopštio je da je, u njihovoj organizaciji, ovog vikenda uspješno održana obuka policijskih službenika/ca iz južne regije za rad sa LGBTI osobama.

Obuci su, kako su naveli, prisustvovali policijski službenici/e iz centara i odjeljenja bezbjednosti iz Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Bara i Ulcinja.

“Tokom obuke, koja je obilovala diskusijom i praktičnim primjerima, učesnici/e su od iskusnih i stručnih predavača – Janka Odovića i Bojane Jokić – imali prilike da čuju nešto više o ključnoj terminologiji vezanoj za LGBTI zajednicu, upoznaju se sa specifičnim djelovima zakonodavnog okvira i mehanizmima zaštite za LGBTI osobe, te posebnu pažnju posvete govoru mržnje, diskriminaciji i zločinima iz mržnje prema LGBTI zajednici”, navodi se u saopštenju.

Foto: LGBT Forum Progres
Foto: LGBT Forum Progres

Posebnu zahvalnost, ističu iz LGBT Form Progresa, duguju učesnicima/ama obuke, koji su pokazali visok nivo zainteresovanosti i spremnosti da razviju kako svoja znanja, tako i sveukupne kapacitete sistema u kontekstu podrške LGBTI osobama u južnoj regiji, kao i Janku Odoviću, stručnjaku u oblasti ljudskih prava.

“Ova aktivnost se realizuje u sklopu projekta „Jačanje nacionalnog odgovora na zločine iz mržnje, govor mržnje i diskriminacije LGBTIQ osoba“, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore”, zaključuju u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radu Miloševiću produžen pritvor još tri mjeseca

“Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore od 17.03.2023. godine za...

Odović: Naše tvrdnje da je Spajić nezakonito diskvalifikovan, potvrdile...

Naime, u zključcima ODIHR-a se navodi da, “DIK nije potvrdio kandidaturu g. Spajiću, pozivajući se na kontradiktorne...

Penzionisani Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković riješio da se...

Stanković je skoro 45 godina radio na poslovima pravne struke, a po sili zakona penzionisan je sa...

CeMI: Vjerske zajednice se miješale u izborni proces, institucije...

Izborni dan protekao je u mirnoj atmosferi, a karakter i obim nepravilnosti nisu ugrozili regularnost izbornog proces,...

Američka policija pojačala mjere sigurnosti pred očekivano hapšenje Donalda...

Vlasti u New Yorku, Washingtonu i Los Angelesu pojačavaju prisutnost policijskih snaga. Tužitelj na...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare