Organizovati i Dane Podgorice i Crne Gore u Vojvodini

Organizacija Dana Podgorice i Crne Gore u Vojvodini, razmjena na kulturnom nivou i saradnja u oblasti poljoprivrede i nauke, samo su neke od tema koje su razmatrane na sastanku gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa predsjednikom Pokrajinske Vlade Igorom Mirovićem, potpredsjednicima Ivanom Đokovićem i Đorđem Milićevićem, kao i ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori, Zoranom Bingulcem, saopšteno je iz PG biroa.

Gradonačelnik Stijepović, predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđe Suhih, i zamjenici gradonačelnika Časlav Vešović i Boris Mugoša, primili su delegaciju Pokrajinske Vlade povodom „Dana Vojvodine“ koji se odražavaju danas i sjutra u Podgorici.

Gradonačelnik Stijepović je, kako navode, izrazio zadovoljstvo što se Dani Vojvodine održavaju u Podgorici, ističući da je Glavni grad bio partner u organizovanju ove manifestacije od samog početka ove inicijative.

Obzirom na brojnu crnogorsku zajednicu u Vojvodini, ideja je da se organizuju i Dani Podgorice i Crne Gore u Novom Sadu, rekao je gradonačelnik Stijepović.

Po njegovim riječima, ovakve inicijative će doprinijeti porastu broja turista i u Podgorici i u Vojovodini.

„Glavni grad polako od tranzitnog postaje i turistički grad. Samo u avgustu ove godine smo imali 73 odsto više posjeta i 69 odsto više noćenja turista u odnosu na isti period prošle godine, što govori u prilog toj činjenici”, naglasio je Stijepović.

Podgorica je diplomatski, administrativni, kulturni I privredni centar Crne Gore I prostora za saradnju ima na svim nivoima, zaključio je gradonačelnik Stijepović.

“Odnosi između Srbije i Crne Gore su veoma dobri, a realizacija infrastrukturnih projekata u obje države ne samo da će povećati konekcije već i mobilnost turista u obje zemlje”, rekao je predsjednik Pokrajinske Vlade Mirović.

On je naglasio da dvodnevna manifestacija Dani Vojvodine u Podgorici nije samo turistički događaj, već kulturni i privredni, posebno ako imaju u vidu i sastanci sa preko 20 kompanija koji se organizuju ovim povodom u Privrednoj komori u Podgorici.

Veoma važan dio saradnje je i u okviru turističkih organizacija koje zajednički nastupaju prema trećim tržištima, ali i na kulturnom nivou.

Nakon sastanka, dvije delegacije su obišle Vojvođanski sokak, čime je zvanično i počela manisfetacija „Dani Vojvodine“ u Podgorici.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

Cetinjani odali počast ubijenim sugrađanima

Građani su se okupili na Dvorskom trgu gdje su postavljene fotografije ubijenih. Podsjećamo, Cetinjanin Vuk...

Raonić privremeno udaljio sa posla zaposlenog zbog greške tokom...

Kako prenosi portal RTCG, na tonsku miksetu su povezana 24 mikrofona iz tri studija. Sinoć je, pojašnjavaju...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare