Petrović: Popovi, hodže, kardinali i ostali ćute na nasilje prema ženama i djeci

Nakon Srpske pravoslavne crkve i Islamska zajednica na Javnom servisu dobila svoj termin za prenos događaja inauguracije reisa Fejzića. Da treba naći termine da se više priča o nasilju, govoru mržnje , fašizmu, nacizmu, ideologijama ''krvi i tla'' i drugim retrogradnim konceptima u crnogorskom društvu vjerujem da nijedna TV ne bi mogla naći bar jedan termin mjesečno za takvu emisiju, poručila je Aida Petrović, aktivistkinja mirovnog i ženskog pokreta.

“Uzgred u tv prenosu događaja inauguracije reisa Fejzića ne viđeh nijednu ženu i ako se reis Fejzić prilikom reizbora za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori pohvalio novinama: “Danas su po prvi put žene, određeni broj njih, imale pravo glasa za izbora reisa, i to je jedna potpuno pozitivna novina…” Ostala je nepoznanica jer reis Fejzić nije objasnio zašto “određeni broj njih”(žena) i po kojem kriterijumu su te žene izabrane”, rekla je ona.

Petrović ističe da je protiv ovog, kako kaže, novog vjerskog pomodarstva da se “bilo čije vjerske inauguracija i vjerski praznici prenose na TV”.

“Jer osim demagogije, populističke namjere i promocije “svoje” vjere kao najbolje ne postiže se nikakav drugi efekat jer Bog, Isus, Hrist, Krist neće nikome pomoći sa tv ekrana u direktnim ili snimljenim tv prenosima. Sveštena lica u bogomolje obavljajte ono zašto se javno zalažete i čemu ste se posvetili makar u deklarativnim obraćanjima, jer je vazda tako”, kazala je Petrović.

Pozvala je da se prisjetimo da su u Crnoj Gori za samo četri mjeseca zbog partnerskog nasilja mučene i ubijene tri mlade žene i teško ranjeni njihovi članovi porodica.

“Popovi, hodže, kardinali i ostala sveštena lica ni jednu jedinu riječ javne osude ne uputiše niti osudiše nasilje nad đecom i njihovim majkama koje su svirepo mučene, ubijene i izdahnule u najvećim mukama.

Popovi, hodže , kardinali i ostala sveštena lica o ničijim grijehovima nemate pravo pričati najmanje suditi, jer ćutite na nasilje prema đeci, mučenja i ubistva žena, majki, ćerki, sestara i takvim odnosom prema nasilnicima i ubicama osim precutne podrške činite najveće nehumano i grešno djelo”, zaključila je Petrović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare