Petrović: Popovi, hodže, kardinali i ostali ćute na nasilje prema ženama i djeci

Nakon Srpske pravoslavne crkve i Islamska zajednica na Javnom servisu dobila svoj termin za prenos događaja inauguracije reisa Fejzića. Da treba naći termine da se više priča o nasilju, govoru mržnje , fašizmu, nacizmu, ideologijama ''krvi i tla'' i drugim retrogradnim konceptima u crnogorskom društvu vjerujem da nijedna TV ne bi mogla naći bar jedan termin mjesečno za takvu emisiju, poručila je Aida Petrović, aktivistkinja mirovnog i ženskog pokreta.

“Uzgred u tv prenosu događaja inauguracije reisa Fejzića ne viđeh nijednu ženu i ako se reis Fejzić prilikom reizbora za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori pohvalio novinama: “Danas su po prvi put žene, određeni broj njih, imale pravo glasa za izbora reisa, i to je jedna potpuno pozitivna novina…” Ostala je nepoznanica jer reis Fejzić nije objasnio zašto “određeni broj njih”(žena) i po kojem kriterijumu su te žene izabrane”, rekla je ona.

Petrović ističe da je protiv ovog, kako kaže, novog vjerskog pomodarstva da se “bilo čije vjerske inauguracija i vjerski praznici prenose na TV”.

“Jer osim demagogije, populističke namjere i promocije “svoje” vjere kao najbolje ne postiže se nikakav drugi efekat jer Bog, Isus, Hrist, Krist neće nikome pomoći sa tv ekrana u direktnim ili snimljenim tv prenosima. Sveštena lica u bogomolje obavljajte ono zašto se javno zalažete i čemu ste se posvetili makar u deklarativnim obraćanjima, jer je vazda tako”, kazala je Petrović.

Pozvala je da se prisjetimo da su u Crnoj Gori za samo četri mjeseca zbog partnerskog nasilja mučene i ubijene tri mlade žene i teško ranjeni njihovi članovi porodica.

“Popovi, hodže, kardinali i ostala sveštena lica ni jednu jedinu riječ javne osude ne uputiše niti osudiše nasilje nad đecom i njihovim majkama koje su svirepo mučene, ubijene i izdahnule u najvećim mukama.

Popovi, hodže , kardinali i ostala sveštena lica o ničijim grijehovima nemate pravo pričati najmanje suditi, jer ćutite na nasilje prema đeci, mučenja i ubistva žena, majki, ćerki, sestara i takvim odnosom prema nasilnicima i ubicama osim precutne podrške činite najveće nehumano i grešno djelo”, zaključila je Petrović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Makron: Rusija je dozvolila i podstakla ratne zločine u...

„Ruska agresija dovela je do sistematizacije ratnih zločina protiv Ukrajine i njenog naroda“, rekao je Makron u...

UP: Radi se na identifikaciji osoba koje su sinoć...

“Sinoć je oko 22.20 časova policiji u Podgorici podnio prijavu N.D. (22) u kojoj je naveo da...

Novi slot privukao pažnju mnogima!

Jeste li nekad iskušali svoju sreću uz omiljeni online kazino? Ekskluzivno samo u Meridianu...

DPS: Podnešena krivična prijava protiv Ćosovića, svako ko na...

“Ćosović je na svom Facebook profilu napisao komentar „Mislio sam da među DPS funkcionerima ima inteligentnog oblika...

U Hrvatskoj više nijesu obavezna dnevna svjetla na automobilima

U skladu sa hrvatskim Zakonom o sigurnosti saobraćaja prometa, duga i kratka svjetla na motornim vozilima ne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare