Piperović: Božinovski pokušava da reketira Obradovića i Ivanovića

Pravni zastupnik Miodraga Ivanovića i Olega Obradovića, advokat Zoran Piperović reagovao je danas na informacije objavljene na pojedinim portalima u Crnoj Gori.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Obavještavam javnost da izvjesni Zoran Božinovski, iz Skoplja, Vlasnik portala Burevesnik, od 16. decembra mojim vlastodavcima Olegu Obradoviću i Mišku Ivanoviću na njihove viber brojeve šalje ucjenjivačke poruke.

U tim porukama on obavještava kako ima po njih kompromitujući materijal iz takozvane afere Telekom. Jasam kao njihov branilac na početku sugerisao da je najbolje sve to prezreti, ali to je toliko uzelo maha, da je Božinovski sve to što šalje njima, slao i šalje pojedinim crnogorskim portalima, koji to objavljuju kao važno saznanje.

Tako su se na jednom portalu pojavili navodni mejlovi koje je tobože Obradović slao izvjesnim licima iz Mađarske i Makedonije, a koji bi trebalo da imaju veze sa poslovanjem Telekoma. I on i ja smatramo, da je sve ovo dobro skovani plan neke kriminalne grupe koja za pozadinu ima samo jedno, a to je reket.

Ja ću se obratiti upravi Policije i GST-u, da putem međunarodne pravne pomoći provjere u Republici Makedoniji ko je Božinovski, da li u svemu ovome djeluje sam i šta sve od “kompromitujućih” materijala ima. I prije nego što se uključe državni organi Crne Gore, javno podstičem tog gospodina da to što ima ne daje portalima, već Upravi policije Crne Gore i GST-u. I to svaki dokument, bez izuzetka. A moji vlastodavci naglašavaju da ne poznaju ljude koje pominje Božinovski, kaoni samog Božinovskog.

Oleg Obradović posebno naglašava da je prosto zatrpan porukama na Viberu od tog gospodina, koji mu nudi sastanak, da bi prestao sa aktivnostima, da mu javno saopštim da Obradović nema nikakvu želju da ga vidi i da sa njim može da razgovara samo u nekoj službenoj prostoriji državnih organa Crne Gore.

Ali pod jednim uslovom. Da ponese sa sobom svu dokumentaciju koju ima oko Telekoma i koja kompromituje njega i Ivanovića.

I molim ga da to uradi u što kraćem roku.

U ostalom dijelu prepustićemo državnim organima Crne Gore da u sadejstvu sa državnim organima republike Makedonije otkriju ko sve stoji iza ove očite ujdurme i očitog pokušaja reketiranja na vrlo vulgaran i mafijaški način.”

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Lansirana raketa izrađena 3D štampačem, nije dostigla orbitu

Dva prethodna pokušaja lansiranja rakete Teran 1 otkazana su u posljednjem trenutku zbog tehničkih problema.

Sjutra oblačno sa kišom, krajem dana prestanak padavina

U višim planinskim predjelima na sjeveru, u kasnim popodnevnim satima, kiša će kratkotrajno preći u sunježicu i...

Amal Kluni ima savršenu liniju: Doručak, ručak i večera...

Osim što ima istančan modni ukus, Amal Kluni žene širom svijeta oduševljava i svojom idealnom linijom, zbog...

(VIDEO) “Za ovo se borimo”: Susret ukrajinskog vojnika i...

"Za ovo se borimo", napisao je Geraščenko uz video te dodao: "Otac i sin".

Ukrajina traži da Savjet bezbjednosti UN hitno okonča rusku...

Evropska unija je zaprijetila Bjelorusiji novim sankcijama ako to oružje raspoređeno, dok su Sjedinjene Države nagovijestile da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare