Počinju ‘Zeleni dani 2021’ posvećeni klimatskim promjenama i zelenom oporavku

Treća međunarodna konferencija 'Zeleni dani: Redefinisanje razvoja' u organizaciji Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Vlade Crne Gore i Privredne komore Crne Gore, počinje sjutra 3. septembra u 10.00 sati. Konferencija se u potpunosti održava u onlajn formatu, saošteno je iz UNDP.

Tema ovogodišnje konferencije je izgradnja ekonomskog modela budućnosti uz klimatske ambicije i zeleni oporavak. U ime organizatora, konferenciju će uvodnim obraćanjem otvoriti: Milena Lipovina Božović, državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Daniela Gašparikova, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, Karen Maddocks, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, i Nina Drakić, v.d. predsjednica Privredne komore Crne Gore.

Klimatske promjene su globalni problem koji opogađa svako društvo i sve ekonomije svijeta, zato tokom konferencije klimatske akcije stavljamo u središte ključnih poslovnih diskusija, s ciljem da uspostavimo forum koji će omogućiti bolju saradnju između organizacija iz javnog i privatnog sektora i pokrenuti stvarne promjene.

“Zeleni dani 2021’’ osmišljeni su tako da inspirišu lokalne, nacionalne i regionalne akcije koje će nam omogućiti da sa rizika od klimatskih promjena, pređemo na otpornost na klimatske promjene. Na konferenciji ćemo ugostiti klimatske eksperte, predstavnike finansijskih krugova, donosioce politika i klimatske aktiviste – spremne da se uhvate ukoštac sa jednim od najvećih izazova sa kojim se danas suočavamo.

Neki od naših istaknutih panelista su i ministar kapitalnih investicija u Vladi Crme Gore Mladen Bojanić, državni sekretar za ekologiju u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Danilo Mrdak, šef odjeljenja za saradnju pri Delegaciji EU u Crnoj Gori Yngwe Engstroem, državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović, glavni ekonomista pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) Rassel Bishop, direktor kancelarije za regionalno predstavljanje EIB-a Alessandro Bragonzi, i drugi.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ahmetović: U Bundestagu sam tražio ubrzanje procesa za Crnu...

On se u svom nedavnom govoru u Bundestagu založio upravo za brži napredak zemalja Zapadnog Balkana na...

Sjutra pretežno sunčano, do 39 stepeni

Poslijepodne i u večernjim satima, u kontinentalnim oblastima promjenljivo i nestabilno uz mjestimičnu kišu pljuskove i grmljavinu,...

Popović: Najvažnije je da budemo kompletne i da rastemo...

Naše djevojke igraće u grupi B elitnog takmičenja sa Đerom, Mecom, Rapidom iz Bukurešta, Storhamarom, Esbjergom, Kastamonuom...

Od početka agresije na Ukrajinu 77 ruskih aviona zadržano...

On je rekao da je Rusija uspjela da vrati jedan avion i da se bori za svaku...

Njemačka Vlada želi da omogući svojim građanima da jednom...

Od sredine 2023. trebalo bi svim građanima od 14 godina da bude omogućeno da promijene pol i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare