Policajci da istaknu jake moralne vrijednosti

Savjet za građansku kontrolu rada policije ocijenio je da je javno oglašavanje policijskog službenika u Stanici policije Plužine V. Ć. bilo neprofesionalno i protivzakonito te da je ozbiljno 'naštetilo ugledu crnogorske policije'.

Službenik policije V. Ć. je na zvaničnoj stranici portala CDM koji je prenio govor mladog radnika iz Nikšića Vuka Nikčevića na ljudskopravaškom građanskom stajanju ispred zgrade Centra bezbjednosti Nikšić, a koji je organizovan u znak protesta zbog postupanja policije prilikom obilježavanja državnog praznika 13. jula napisao komentare “Po***am ti se u usta Nikčeviću” i “Koja ba**a” – naveli su iz Savjeta.

Savjet je konstatovao da odlučno i blagovremeno postupanje Etičkog odbora Ministarstva unutrašnjih poslova predstavlja, “interes javnosti” i u tom pogledu, kako su naveli, “pohvalio ažurnost i unaprijeđene kapacitete aktuelnog saziva ovog tijela na čelu sa predsjednicom Kristinom Đukanović“.

– Međusobno povjerenje i poštovanje policije i društva, zajednice, kojoj svi pripadnici policije služe su od ključne važnosti kako za osjećaj sigurnosti i vladavinu prava tako i za uspješno i efikasno djelovanje policije. Savjet očekuje od svih službenika policije da prema svim građanima postupaju sa uvažavanjem i poštovanjem njihovog integriteta i ličnosti – dodaju u saopštenju.

Savjet je pozdravio ukupan pristup, u ovom slučaju, direktora Uprave policije Zorana Brđanina koji se, kako su istakli, “osigurao da V. Ć. ima ravnopravan i ničim privilegovan tretman i da bude adekvatno disciplinski i prekršajno procesuiran”.

– Savjet je preporučio određene mjere kako bi se preveniralo i spriječilo devijantno ponašanje i moralne dileme u policjskom redovima a u svakoj situaciji iskazale i istakle jake moralne vrijednosti i etičke vrline svakog policijskog službenika – zaključuju iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare