Popović: Zdravlje građana mora biti prioritet

Asocijacija mladih Crne Gore poziva sve političke strane na smirivanje tenzija, pogotovo kada je riječ o raspodjeli budžeta.

Predsjednik Asocijacije mladih Marko Popović poručuje da trenutno nije vrijeme da se dižu tenzije oko državnog budžeta, dodavši da bi u aktuelnoj teškoj zdravstvenoj krizi trebali manje da mislimo na skijališta, kopanje nafte i turističku sezonu.

„Novac treba usmjeriti na očuvanju zdravlja građana Crne Gore, na poboljšanje zdravstvenog sistema jer je to ono što je nama kao građanima u ovome trenutku najpotrebnije! Novac treba preusmjeriti na pomoć građanima kako bi se prehranili u ovim teškim periodima i kako bi sačuvali svoje zdravlje! Jer bez zdravih ljudi džabe nam i turistička sezona i nafta na dnu mora. Novac treba preusmjeriti na pomoć socijalno ugroženim porodicama koje se nalaze na rubu egzistencije. A takvih je nažalost sve više. Novac treba preusmjeriti na ono što je trenutno građanima najpotrebnije, pa nakon borbe sa pandemijom mi kao društvo možemo razmišljati o stvarima koje se trenutno pominju. Imaćemo vremena i za skijanje, kupanje, vožnju autoputem, avionima, kamionima… Samo ako ostanemo zdravi! Bez zdravoga društva nema napretka! Ovim putem pozivam sve političke strane na smirivanje tenzija sa željom da zajedničkim snagama gradimo budućnost, pogotovo nama mladima, koji se nalazimo u nezavidnom položaju. Takođe pozdravljam sa velikim poštovanjem odluku ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da svoju ministarsku platu donira za liječenje dječaka Rifata i Abaza. To treba da bude lijep primjer da se i ostali ministri, političari i državni funkcioneri odazovu sličnim humanim aktivnostima. Sa druge strane, ovo je odličan pokazatelj da trebaju da se stvore kvalitetni uslovi upravo za ovakve slučajeve, da se stanovništvo ne liječi doniranjem plata i SMS porukama”, rekao je Popović.

On je dodao da će Asocijacija mladih Crne Gore u narednom periodu će organizovati određene aktivnosti u cilju podsticanja mladih da aktivno učestvuju u društvenim dešavanjima kako bi težili ka ostvarenju civilnog društva.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Milatović i Spajić: Saradnja sa Grčkom – put do...

Zadovoljstvo susretima istakao je ministar Spajić, naglašavajući da Crna Gora i Grčka njeguju tradicionalno dobre bilateralne odnose...

Madam Tiso: Figure Harija i Megan izbačene iz kraljevske...

Po informaciji Dejli Mejla, čelnici muzeja su odlučili da figure Harija i Megan ubuduće budu dio "Holivud...

Podgorička policija tokom maja rasvijetlila 11 imovinskih delikata: Tri...

"I.I. (36) iz Podgorice tereti se za dva krivična djela teška krađa. Djela je izvršio na štetu...

Retrospektivna izložba Mikrokozmi Ilije Šoškića u Kolektoru

Izložba Mikrokozmi Ilije Šoškića je nastala u produkciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada u okviru...

U Biljelom Polju uhapšen Ranko Rovčanin zbog prodaje kokaina:...

Kako navode iz UP, operativnim radom kriminalistička policija je došla do saznanja da Ranko Rovčanin (57) iz...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare