Posjete studenata UCG i UDG poljoprivrednim gazdinstvima u okviru DigN€st projekta

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, u okviru DigN€st projekta tokom juna i jula mjeseca organizuje za studente Univerziteta Donja Gorica i studente Univerziteta Crne Gore posjete poljoprivrednim gazdinstvima, sa ciljem prepoznavanja izazova u proizvodnji koji bi u budućnosti mogli biti riješeni kroz IT inovativna rješenja.

Tokom posjeta poljoprivrednim gazdinstvima studenti imaju priliku da se kroz direktnu komunikaciju i konsultacije upoznaju sa poljoprivrednom proizvodnjom i identifikuju probleme u proizvodnji, koji se u budućnosti mogu riješiti i preduprijediti kroz primjenu digitalnih rješenja.

Tokom juna mjeseca studentima su predstavljeni potencijali razvoja biznis ideja za digitalizaciju u oblasti poljoprivrede za privredna gazdinstva koji se bave voćarstvom, pčelarstvom i vinogradarstvom sa područja Podgorice i Cetinja.

Posjete studenata UDG i UCG poljoprivrednim gazdinstvima u okviru DigN€st projekta

U okviru DigN€st projekta tokom septembra 2022. godine predviđena je i implementacija javnog poziva za studente za izradu digitalnih rješenja i aplikacija sa praktičnom primjenom u oblastima poljoprivrede i medicine.

Posjete studenata UDG i UCG poljoprivrednim gazdinstvima u okviru DigN€st projekta

Međunarodni projekat DIGITALNO PREDUZETNIČKO GNIJEZDO I 4.0 INDUSTRIJA U CRNOJ GORI – DigN€st, se finansira od strane ERASMUS+ programa (EU), u kom je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede jedan od partnera.

Cilj DigN€st projekta je doprinos povezivanju univerziteta i privrede kroz kreiranje kadrova i digitalnih rješenja koji odgovaraju potrebama privrede, a koje su prepoznate kroz nacionalne politike, strategije i pravce razvoja.

”Pored neprestanog truda da se obezbijede osnovna sredstva i investicije u fizički kapital za proizvodnju i rad poljoprivrednika i prerađivača uporedo, kroz učešće u ovom i sličnim projektima, Ministarstvo daje doprinos osnaživanju veze između poljoprivrede i naučne zajednice u Crnoj Gori, koja za kranji cilj ima stimulisanje inovativnog pristupa u proizvodnji i povećanje efikasnosti i obima proizvodnje, uz lakši i brži rad na gazdinstvima”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Lajčak: Želimo da vidimo Vladu koja je proevropska, ovo...

"Mi kao EU apsolutno ne ulazimo u to ko treba da bude u...

Prosvjetarima veće plate od 1. januara

“Neophodno je preuzeti potrebne aktivnosti u cilju unaprjeđenja standarda prosvjetnih radnika”, zaključeno je...

Kabinet premijera: Abazović ima duplo manje savjetnika nego prethodnici

''Kada su u pitanju navodi medija o novom zapošljavanju napominjemo da je na...

Villamonte- novo rezidencijalno naselje u zelenoj oazi doline rijeke...

Gradić u blizini Podgoričke vreve, ali i dovoljno daleko od nje - Danilovgrad,...

Abazović: Neki ljudi neće moći da ostanu u ANB-u

On je to rekao odgovarajući na pitanje da li sumnja da su šef...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare