Postigli rekord: Crveni krst Prijestonice Cetinje uspješno organizovao tradicionalnu akciju prikupljanja krvi

Da su Cetinjani veliki junaci, koji brigu za sugrađane iskazuju na najplemenitiji način, potvrdili su i danas, kada su se u jutarnjim satima pojavili na vratima Crvenog krsta Prijestonice. U susret Danu državnosti, odlučni da dobrovoljno daruju krv, nisu ni slutili da će postići rekord. Za nekoliko sati, uz dobro raspoloženje i sjajnu organizaciju, uspjeli su da prikupe čak 52 jedinice krvi.

Milena Jovanović, humana Cetinjanka, otkrila je da po drugi put daruje krv. Iskoristila je priliku da uputi posebnu poruku svojim komšijama. 

,,Ovom prilikom bih pozvala sve svoje sugrađane, da se odazovu akciji, da pokažemo da smo humani, da mislimo jedni o drugima, i u svakom slučaju, da damo doprinos.”

Kao što simbolično nosi naziv, članovi planinarskog kluba ,,Soko” već deset godina dobrovoljnim učešćem pokazuju veličinu svog srca. Osim ljubavi prema crnogorskom kršu, zajedno sa svojim kolegama, predsjednik Dušan Kaluđerović nije se libio da je prikaže i na ovaj način.

,,Šaljemo lijepu poruku da humanost povezuje ljude, ovo je nešto najznačajnije što možemo da doprinesemo. Nešto što je za nas malo, nekome može značiti cijeli život.”

Sa njim su saglasni i dugogodišnji volonteri ove humanitarne organizacije, Ivana Vujović i Petar Mudreša. Osim apela, iskazali su zahvalnost prema 57 sugrađana koji su odlučili da 12. jul započnu na najljepši mogući način.

Direktor lokalnog Doma zdravlja, Marko Radović, još jednom je podsjetio da naše malo, nekome znači mnogo. Tradicionalno, i ove godine je iskazao spremnost se pridruži plemenitom pokretu. 

Ponosan na iskrene reakcije sugrađana, sekretara Crvenog krsta Cetinje, Božidara P. Drecuna, ujedno je i obradovao entuzijazam i spremnost omladine da pomognu. 

,,Kao što vidite, iz godinu u godinu je odziv sve veći. Posebno nas raduje što je sve više mladih ljudi koji učestvuju i po prvi put daruju krv.” 

Kao organizacije koja trenutno raspolaže sa 60 volontera, Drecun otkriva da spremno dočekuju naredni period. 

,,Od septembra mjeseca, pripremamo promociju dobrovoljnog davalašta krvi, sa motivacionim predavanjima za maturante. Cilj nam je da ih pripremimo, da kada steknu uslove za punoljetstvo, počnu da se odazivaju na humanitarne akcije.”

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Odličan trik za testiranje parfema u trgovini

Već vam je poznat onaj osjećaj kada uđete u trgovinu ili parfimeriju te počnete njuškati razne mirise...

Migranti proveli 11 dana na kormilu teretnog broda

Na fotografiji su prikazana tri slijepa putnika kako sjede na kormilu tankera za naftu i hemikalije Alithini...

Povodom Dana Crvenog krsta Milenijum u crvenoj boji

“Zajedno putem humanosti”, navodi se u objavi Crvenog krsta na Facebook-u.

Đurović: Po Ustavu mogu preuzeti funkciju predsjednice države

Ipak, nada se da do toga neće doći. “Zaista se nadam da je dovoljno...

Sjutra oblačno, popodne slabe padavine

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, ujutru, na sjeveru, po kotlinama moguća magla.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare