Izvor:RTCG

Požar na Žvinjama: Situacija bolja, vatrogasci optimistični da mogu da lokalizuju vatru

Situacija sa požarom u novskom selu Žvinje je nešto bolja nego oko podneva, istakao je komandir vatrogasaca Zlatko Ćirović. Kako je kazao, vatra ide ka zapadu i dalje je na nepristupačnom terenu, ali su optimistični da će moći da je lokalizuju bez pomoći sa strane.

Ćirović je kazao da nijesu zvali u pomoć, jer za sada nije potrebno. Dežuraće cijelu noć, i smatra da će moći da požar lokalizuju.

Podsjećamo, požar je nešto prije 11 sati izbio u naselju Žvinje iznad Igala. Kako kazali mještani, u početku su bile ugrožene kuće, međutim, vatrogasci su uspjeli da ih zaštite, prenosi portal RTCG.

Prema riječima Zlatka Ćirovića, komandira vatrogasne jedinice, požar je vjerovatno uzrokovan nesmotrenim paljenjem zelenog rastinja.

“Požar je izbio oko 10.30 časova, u blizini jako naseljenog mjesta. Sada je na terenu osam vatrogasnih cisterni, dvije cisterne privatnika, oko 35 vatrogasaca. Vjetar nam otežava posao, situacija je nešto malo bolja u odnosu na prije sat vremena. Ako vjetar bude ovog intenziteta, može se očekivati da požar lokalizujemo u narednim satima”, rekao je ranije za TVCG Ćirković.

Sve ekipe Službe zaštite i spašavanja su na terenu.

Požar je zahvatio dio naselja Žvinje, do kojeg se dolazi uskim krivudavim putem. Struja u tom dijelu hercegnovske opštine je isključena.

Vodovod iz Herceg Novog dostavlja vodu vatrogascima na terenu.

Dim se vidi iz cijelog grada, a u Igalu je velika je koncentracije praškastih čestica.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sastanak stare parlamentarne većine u Bijelom salonu, ali bez...

Sastanku prisustvuju premijer Dritan Abazović (Građanski pokret URA), Vladimir Joković (Socijalistička narodna partija), Nebojša Medojević (Pokret za promjene), Andrija Mandić (Nova srpska demokratija), Milan Knežević (Demokratska narodna...

Konjević: Pozdravljam reakciju SDT, ako Abazović u iskazu ne...

Kako Konjević tvrdi na Tviteru, to je bio njegov zahtjev još 11.07.2022, koji je objelodanio u objavi.

SDT razmatra da sasluša premijera Abazovića u vezi saznanja...

“Nakon današnjih izjava premijera u parlamentu, specijalni tužioci i državni tužioci upućeni na rad u Specijalno državno...

Kurti: Španija da prizna Kosovo, nije isti slučaj kao...

Prema Kurtiju, Španija treba da se složi i prizna Kosovo. „Znam da ima žalbi,...

Uručena vrijedna oprema barskim vatrogascima

"U pitanju je spasilačko korito i spasilačka spinalna daska sa pratećom opremom. Imajući u vidu povećan obim...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare