Predispitne obaveze na Medicinskom fakultetu UCG oslobodiće studente dijela gradiva

Predispitne provjere znanja na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crre Gore biće organizovane na predmetima čiji sadržaji to dozvoljavaju, elektronskim putem, sve dok traju Privremene mjere za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa, kazala je podekanica za nastavu Medicinskog fakulteta prof. dr Aleksandra Božarić-Vuksanović.

Za one predemte na kojima nije moguće organizovati provjere znanja, zbog specifičnosti i vrednovanja kliničkih vještina, prestankom mjera, biće organizovane u prostorijama Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, pojasnila je Božarić-Vuksanović. Ona je istakla da će se pri tome voditi računa o opterećenosti studenata.

„Odlukom Senata Univerziteta Crne Gore je predviđeno da ukoliko se polaganjem predispitnih obaveza studenti oslobađaju dijela gradiva, polaganje će biti organizovano u posebnom terminu prije ispita ili zajedno sa ispitom“, objašnjava ona.

Na Medicinkom fakultetu, predispitne provjere znanja elektronskim putem, realizovane su, uz ideje i prijedloge unapređenja kvaliteta nastavnog procesa i vrednovanje studentskih znanja prema standardima.

One se ne mogu se procentualno izražavati s obrizom na to da Medicinski fakultet ima pet studijskih programa usmjerenih na zdravlje ljudi, ističe Božarić-Vuksanović.

Kako navodi, na svim studijskim programima Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, uz napore nastavnog osoblja, koje je ujedno i profesionalno angažovano u vrlo osjetljivoj epidemiološkoj situaciji u našoj zemlji, teorijska i praktična nastava se održavala prema modelima predloženim od strane Univerziteta Crne Gore.

„U interesu studenata,  a sa ciljem kvaliteta održavanja kontinuiteta nastavnog procesa, nastavnici i saradnici koriste, kao i do sada, kombinovane modele učenja uz interakciju sa studentima  putem telefona i mejla, a uz apsolutnu dispoziciju studentima“, navodi Božarić-Vuksanović.  

Studenti svih studijskih programa Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dodaje ona, su izuzetno odgovorno i savjesno pristupili konceptu učenja na daljinu. 

„Shodno tome, vjerujemo, da će kao i do sada odgovoriti svim predviđenim zadacima kao što su i predispitne provjere znanja, zaključuje ona.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

CKM: Oteli su nam svetinje, sad hoće i državu

U toj NVO kažu da ne čudi gest koji je Krušić saopštio u ime sveštenika koji umjesto...

Vlada usvojila novi paket podrške, evo kome će i...

Penzioneri koji imaju primanja manja od 222 eura, dobiće po 50, a nezaposleni s evidencije Zavoda po...

Zeković i Stanić reagovali: Dok policija kod Vučićevih ljudi...

"Ima li države đe premijer poziva ljude da uzmu pare za glasanje? Dok policija kod Vučićevih ljudi...

Duković: Nemate pravo da odbijate donirane vakcine, kad sami...

Eksperti su, kako je rekao, i prije dolaska na vlast, najavljivali novu strategiju...

Krivokapić sa Bjekovićem: Crnoj Gori potrebna vladavina prava i...

Krivokapić  je naglasio da je pomirenje nasušna potreba crnogorskog društva, te da su podjele i svađe manir...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare