Predsjednik Opštine Bar primio talentovanu Lanu Milanović, laureata velikog priznanja Svjetski umjetnik godine na pianu

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević upriličio je prijem za mladu pijanistkinju Lanu Milanović i njenu profesoricu Jelenu Dobrković povodom izvanrednog uspjeha koje je Milanović postigla u avgustu na internacionalnom muzičkom takmičenju u Njujorku.

Ona je u konkurenciji 25 najboljih takmičara iz cijelog svijeta na različitim instrumentima osvojila maksimalnih sto poena i postala laureat velikog svjetskog priznanja „Svjetski umjetnik godine na pianu”.

Raičević joj je uputio čestitke i istakao zahvalnost zbog činjenice da je opravdala očekivanja svih onih koji su prepoznali njen izuzetan muzički talenat, marljiv i vrijedan rad i upornost koju prezentuje u kontinuitetu.

„Predstavlja mi zadovoljstvo što smo bili u prilici da pomognemo da nastupiš na ovako velikom takmičenju i ti si već potvrdila da je naša pažnja usmjerena u pravom smjeru i ovako značajnim uspjehom na našu podršku uzvratila pravom mjerom. Uvijek ćeš imati podršku svog grada za sve ono što su aktivnosti i takmičenja na kojima budeš nastupala. To je prije svega naša obaveza, ali i podsticaj za ono što radiš“, kazao je predsjednik Opštine Bar.

Milanović je učenica ŠOMO „Petar II Petrović Njegoš“ i, osim ove, do sada je osvajala prve nagrade na internacionalnim online takmičenjima u Atlanti i Torontu, ali i brojne druge nagrade na regionalnim nadmetanjima.

Ona je kazala da je veoma zadovoljna svojim nastupom i srećna zbog činjenice da joj se ispunila želja da predstavlja svoj grad na ovako velikom takmičenju.

Raičević se posebno osvrnuo i na predanost profesorice Jelena Dobrković ističući da su uspjesi učenika jedna vrsta nagrade i za nju i njen rad sa djecom.

Predsjednik Opštine Bar je poručio da je Lanin uspjeh samo još jedan pokazatelj kvaliteta i talenta barske djece kao i da će lokalna uprava nastaviti još snažnije da ih podržava kao najbolje ambasadore Bara.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Niko u Crnoj Gori ne treba da nosi...

Abazović je istakao da, po njegovom sudu, niko u Crnoj Gori ne treba da nosi oružje, naglašavajući...

Đurović domaćin večere za članove Stalnog odbora Parlamentarne skupštine...

“Ovaj događaj predstavlja prvu parlamentarnu aktivnost u okviru predsjedavanja Crne Gore ovom regionalnom inicijativom, te su na...

Uprava za igre na sreću postaje samostalni organ

Iz Vlade su ocijenili da će to dovesti do unapređenja rada i rezultata institucijalnog okvira u toj...

Kosovska policija ušla u sjeverni dio Mitrovice

Cilj dolaska ovih jedinica je isključivo „zaštita etnički mješovitih djelova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa...

Plantažama milion i po iz tekuće budžetske rezerve

U Informaciji se navodi da je nevrijeme koje je 23. juna 2022. pogodilo Glavni grad i opštinu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare