Preminuo Dobrilo Gačević, direktor TE Pljevlja

Dobrilo Gačević, direktor TE Pljevlja, iznenada je preminuo, danas, dok je obavljao redovne radne zadatke, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore EPCG.

Dobrilo Gačević je dugogodišnji radnik Elektroprivrede Crne Gore, a cijeli svoj radni vijek, od samog početka, proveo je u TE Pljevlja u kojoj je obavljao i niz odgovornih funkcija. Rođen je 1957. godine. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na smjeru energetika.

U TE Pljevlja odradio je pripravnički staž 1982. godine, a poslije odsluženog vojnog roka zasnovao radni odnos kao glavni inženjer za mjerenje i regulaciju do 1986. godine. Narednih devet godina radio je kao vodeći inženjer elektroposlova za pomoćne objekte TE Pljevlja, a zatim sve do 2001. kao vodeći inženjer za upravljanje i zaštitu visokonaponske opreme TE Pljevlja”. 0d 2001. do 2010. godine bio je pomoćnik direktora za tehnička pitanja tog termoenergetskog objekta. Godinu je bio i v.d. direktora Termoelektrane, a nakon toga pomoćnik direktora Direkcije za poslovni i tehnički razvoj EPCG za lokaciju Pljevlja i menadžer projekata u Direkciji za razvoj i inženjering EPCG.

Učestvovao je u realizaciji i pripremi više važnih projekata u EPCG. Izdvajamo rad na pripremi projekta ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja i toplifikacije Pljevalja te pripremi za realizaciju projekta mHE Otilovići.

“Iznenadni odlazak Dobrila Gačevića veliki je i nenadoknadiv gubitak za porodicu, ali i za našu kompaniju”, ističu u EPCG.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do 22 stepena

Na sjeveru umjereno do potpuno oblačno a u popodnevnim satima razvedravanje. Foto: ZHMS

Damjanović: Kvazi eksperti tjeraju naše najveće blago, srećom, neće...

Kako je navela, ključni ekonomski gubitak Crne Gore i regiona je odliv talenata. “Ova...

Orban na masovnom skupu u Budimpešti optužio SAD i...

Orban je desetinama hiljada pristalica u centru Budimpešte rekao da Vašington i milijarder Džordž Soroš, koristeći svoj...

Dodik: Nisam spreman da za RS žrtvujem mir, ali...

Nemamo namjeru za ratom, nikakvim sukobom, ali želimo da se ustavno borimo za svoja prava“, naglasio je...

Spajić odgovorio Markoviću: Hvala što podsjećate građane na sve...

“Evo ga i bivši premijer koji je, po sopstvenom priznanju, zakazao u povećanju standarda i kvaliteta života...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare