Prosvjetarima veće plate od 1. januara

Ministri finansija i prosvjete Aleksandar Damjanović i Miomir Vojinović dogovorili su sa predsjednikom Sindikata prosvjete Radomirom Božovićem da će u budžetu za narednu godinu biti predviđen prostor za povećanje koeficijenta na zarade, što bi omogućilo da prosvjetni radnici prime uvećane plate već od 1. januara. Do kraja mjeseca biće precizirano na koliko povećanje plate prosvjetari mogu računati.

“Neophodno je preuzeti potrebne aktivnosti u cilju unaprjeđenja standarda prosvjetnih radnika”, zaključeno je na zajedničkom sastanku ministra finansija Aleksandra Damjanovića, ministra prosvjete Miomira Vojinovića i predsjednika Sindikata prosvjete, Radomira Božovića i potpredsjednika tog Sindikata, Jovana Draškovića.

Na sastanku čija je ključna tema bio materijalni status prosvjetnih radnika i sagledavanje realnih mogućnosti za njegovo unaprjeđenje, dogovoreno je da će u budžetu za narednu godinu biti predviđen prostor za povećanje koeficijenta na zarade, što bi omogućilo da prosvjetni radnici prime uvećane plate već od 1. januara.

“U tom kontekstu dogovoreno je da se do kraja tekućeg mjeseca organizuje još jedan radni sastanak na kojem će biti precizno utvrđeno povećanje zarada koje će biti predviđeno Prijedlogom zakona o budžetu za 2023. godinu”, navodi se u saopštenju. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, ministri Damjanović i Vojinović izrazili su razumijevanje za stavove koje su prethodno iznijeli predstavnici Sindikata obrazlažući položaj i potrebe kolega.

“Ministri su potvrdili da će, zajedničkim doprinosom i posvećenošću ministarstava i Vlade, omogućiti bolji materijalni status zaposlenih u prosvjeti, kao veoma važnoj i brojnoj strukturi ukupne društvene zajednice”, saopštili su iz Ministarstva. 

Sastanak je okončan u partnerskom duhu, na obostrano zadovoljstvo jer su definisane početne smjernjce koje će dalje omogućiti da se standard prosvjetara poboljša u granicama realnih finansijskih mogućnosti i budžetskih kapaciteta.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

DPS: Podnešena krivična prijava protiv Ćosovića, svako ko na...

“Ćosović je na svom Facebook profilu napisao komentar „Mislio sam da među DPS funkcionerima ima inteligentnog oblika...

U Hrvatskoj više nijesu obavezna dnevna svjetla na automobilima

U skladu sa hrvatskim Zakonom o sigurnosti saobraćaja prometa, duga i kratka svjetla na motornim vozilima ne...

Crna Gora izrađuje Procjenu kapaciteta za odgovor na različite...

On je, na četvrtom Konsolidacionom sastanku Procjene sposobnosti upravljanja rizicima Crne Gore, koji je organizovao Direktorat za...

Problemi u Luci Kotor: Kako u zakonske okvire uvesti...

Kompanije Sea pioneer i Luka Kotor AD, 2020. godine pobijedili su na tenderu za koncesije za lučku...

PEN centar: Napad na Darmanovića motivisan mržnjom prema Crnogorcima...

Zabrinjava ali ne iznenađuje to što su izostale reakcije predstavnika Vlade Crne Gore ovim povodom, navode iz...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare