Reagovanje ASK na saopštenje NVO MANS: MANS ponovo polemiše sa zakonom

Po ko zna koji put NVO MANS, iznoseći poluinformacije i izostavljajući ključne elemente za potpuno razumijevanje situacije, ne polemiše sa Agencijom za sprječavanje korupcije već sa zakonom.

Priča o navodnom sukobu interesa je populistička i njome se pokušava zamagliti suština. Od donošenja Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, rukovodstvo Agencije, po članu 18, ostvaruje pravo na specijalni dodatak. Odluka Vlade Crne Gore od 3. avgusta 2022. godine kojom se to i konstatuje i kojom se usklađuju propisi, nije skandalozna, već – zakonita.

Simptomatično je što se MANS oglasio mjesec i po nakon što je Vlada donijela odluku, koja, uzgred, još nije ni stupila na pravnu snagu. Da li slučajno, termin reagovanja podudara se sa pokretanjem postupka ASK radi utvrđivanja postojanja ugrožavanja javnog interesa koje upućuje na postojanje korupcije, slučaja direktno povezanog sa javnom funkcijom koju je obavljala izvršna direktorica ove nevladine organizacije.

Na kraju, Agencija za sprječavanje korupcije nada se da će i oni koji na ovaj način iskazuju brigu o novcu građana, iste aršine o transparentnosti izvora i načina finansiranja i raspolaganja sredstvima, dosljedno primijenjivati i u sopstvenom slučaju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan...

DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

SNIMAK RAZOBLIČIO KNEŽEVIĆEVU LAŽ, Martinović: Zastrašujuće je što bi...

Ivan Gardašević pritvoren je u srijedu popodne, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Podgorici Harisa Šabotića, nakon...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare