Regionalni vodovod: Uništena kamera ne ugrožava zaštitu i nadzor vodoizvorišta sa koga se snabdijeva pet opština

Onesposobljavanje terminalne kamere ne ugrožava zaštitu i nadzor vodoizvorišta sa koga se vodom snabdijeva pet opština crnogorskog primorja. To se navodi u saopštenju Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje d.o.o. povodom polomljene termalne kamere na Skadarskom jezeru.

“Regionalni vodovod je, na inicijativu Nacionalnih parkova Crne Gore (JPNPCG), sa ovim javnim preduzećem, sa kojim inače ima dugogodišnju uspješnu saradnju, potpisao 2021. godine Sporazum o postavljanju kamere na lokaciji iznad postrojenja Regionalnog vodovoda na vodoizvorištu Bolje Sestre, a koju je koristila Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero za nadzor reona Malog blata protiv krivolova u ovoj oblasti. Postavljena kamera se ne nalazi u I zaštitnoj zoni izvorišta, niti je bila postavljena u službi nadzora i zaštite vodoizvorišta Bolje Sestre”, piše u saopštenju i dodaje da vodoizvorištem Bolje Sestre upravlja ovaj vodovod.

Bezbjednost i zaštita vodoizvorišta Bolje Sestre, kako se istče, u nadležnosti je Službe zaštite Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, koja obavlja poslove fizičke i tehničke zaštite i nadzora izvorišta 24 sata dnevno, u skladu sa usvojenim Planom zaštite štićenih objekata.

“Takođe, postoji nekoliko dodatno instaliranih kamera koje nadziru spornu kameru koja je polomljena, i nadamo se da će snimci sa ovih kamera pomoći nadležnim organima u istrazi i otkrivanju počinilaca ovog djela. Duboko žalimo zbog ovog incidenta i stojimo na raspolaganju nadležnim organima u smislu dostavljanja informacija koje mogu pomoći u daljoj istrazi”, zaključuje se u saopštenju Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje d.o.o.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare