Savjet za građansku kontrolu rada policije pozvao MUP da objavi snimak navodnog bacanja molotovljevog koktela

Savjet za građansku kontrolu rada policije održao je večeras vanrednu sjednicu posvećenu današnjim dešavanjima na Cetinju, na kojoj je konstatovano da se prekomjerna upotreba hemijskih sredstava odrazila na zdravlje i redovan život građana Prijestonice, te je pozvao MUP da objavi snimak navodnog bacanja 'molotovljevog koktela', koji je bio okidač za prekomjernu upotrebu sile.

Kako se navodi u saopštenju ove institucije, Savjet je danas ranije ocijenio da je prilikom intervencija policije, na različitim lokacijama, došlo do prekomjerne upotrebe hemijskih sredstava. 

“Savjet je konstatovao da se prekomjerna upotreba hemijskih sredstava odrazila na zdravlje i redovan život i onih građana Cetinja koji nijesu uzeli učešća u javnim okupljanjima. Na osnovu kontakta sa povrijeđenim građanima, dostupne medicinske dokumentacije, fotografija i neposrednog pregleda povrijeđenog građanina od strane člana Savjeta dr Aleksandra Mugoše, Savjet je nesporno utvrdio da su određene povrede uzrokovane dejstvom gumenih metaka”, poručeno je u saopštenju nakon sjednice Savjeta.

Savjet podsjeća da je još 2015. godine preporučio Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) da se upotreba gumene municije kao sredstva prinude do daljnjeg stavi van upotrebe. 

“Savjet poziva MUP i Upravu policije da zbog određenih nejasnoća i interesa javnosti objavi snimak navodnog bacanja molotovljevog koktela na gradskom trgu koji je prema navodima nadležnih bio povod za primjenu sile”, zaključeno je u saopštenju Savjeta ua građansku kontrolu rada policije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Gdje sve neće biti struje u petak

Podgorica           -u terminu od 8:00 do 15:00 sati: Lijeva Rijeka,...

Anđelina Džoli tuži FBI da bi saznala zašto Bred...

Anđelina Džoli je otkrivena kao Džejn Dou (žensko ime koje se koristi kad...

Bosanski državljanin kažnjen sa 10 dana zatvora zbog vožnje...

"Okrivljeni A.Š. kažnjen je kaznom zatvora u trajanju od 10 dana jer je dana sinoć, oko 00:50...

Pejović i Zeković pozvali Adžića da podnese ostavku: Ne...

Prema njihovim riječima, Adžić bi ostavkom ponovo postao građanin i mogao bi stajati...

Pisonero: Zabrinjava nedostatak imenovanja u sudstvu, hitno sprovesti reforme

"Kao što su jasno istakli predstavnici EU tokom njihove nedavne posjete Crnoj Gori,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare