Savjet RTCG nije usvojio Programski plan za 2018; Drašković: Kadija izgubila podršku

Savjet RTCG na današnjoj elektronskoj sjednici nije usvojio Programsko produkcioni plan TVCG za 2018. godinu, koji predstavlja najvažniji dokument Javnog servisa, jer su tri člana Savjeta bila protiv a jedan uzdržan, prenosi Antena M.

To je za ovaj portal potvrdio i predsjednik Savjeta Vladimir Pavićević, koji, međutim, napominje da se dešavalo i ranije da Programsko produkcioni plan bude usvojen i u februaru naredne godine.

Kako kaže, u tome ne vidi ništa neobično, te objašnjava da je članove Savjeta koji nisu podržali plan, obavijestio da dostave primjedbe u pisanoj formi.

Navodi i da još nije potpisan Ugovor o pružanju javnih usluga između Radio Televizije Crne Gore i Vlade, te se nada da će to dogoditi početkom naredne godine.

“Ja ne vidim tu ništa neobično. Apsolutno nije kasno da se Plan usvoji početkom naredne godine. Svi programsko produkcioni planovi se zasnivaju na Ugovoru o pružanju javnih usluga, i očekujemo da Ugovor bude potpisan početkom naredne godine, upravo kako bi uskladili programske planove koji se zasnivaju na tom dokumentu”, navodi Pavićević.

Pavićević dodaje i da očekuje da sve primjedbe koje budu dostavljene, budu u cilju unaprjeđenja programa.

Kako je za Antenu M rekao član Savjeta, Mimo Drašković, neusvajanjem Plana generalna direktorica Andrijana Kadija izgubila je podršku Savjeta.

“Imajući u vidu činjenicu da generalna ditektorica nije dobila podršku Savjeta za najvažniji programski dokument TVCG, Programsko produkcioni plan TVCG za 2018. godinu, ona više ni formalno ni suštinski ne može ostati na toj funkciji.

Zakonom o javnim radiodifuzinim servisima i Statutom RTCG je jasno propisano da se generalni ditektor stara o ostvarivanju programskih dokumenata i profesionalnih standarda u RTCG tako da neusvajanje tog plana, po automatizmu za posljedicu ima postavljanje pitanja smjene generalnog direktora, zbog nepovjerenja Savjeta povodom predmetnog akta.

Meni lično, ovo je očekivan epilog nakon kontinuirano lošeg rada menadžmenta, a svoj konačan sud ću i formalno dati kada za to dođe vrijeme”, zaključuje Drašković.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

POKUŠAJ UBISTVA ĐUROVIĆA: Sud utvrđuje da li je Ciriković...

Tužilaštvo tereti i Almira Jahovića i Adnana Osmanagića, ali oni nijesu dostupni našim organima.

Kako ukisjeliti kupus bez pretakanja: Za 14 dana kupus...

Priprema: Kupus očistiti i izdubiti. U udubljenje staviti so. Glavice kupusa poređati u bure, zatvoriti i ostaviti...

Joksimović: Na obradu čeka 2.500 testova

Epidemiološku situaciju u Crnoj Gori ocijenio je veoma ozbiljnom, ali i komplikovanom i zahtjevnom za naš zdravstveni...

Rekord u Poljskoj: Skoro 19.000 novih slučajeva koronavirusa

Prethodnu procjenu Ministarstva zdravlja da će danas biti registrovano 15.000 novih slučajeva je premijer Mateuš Moravjecki opisao...

Vlada nastavlja sa podrškom vrijednim domaćinima iz Bijelog Polja

“Nastavljeno je sa ulaganjem u putnu seosku infrastrukturu u osam MZ ukupne dužine 5,59km, vrijednosti preko 305...

NAJČITANIJE

Spriječeno samoubistvo u zatvoru: Pritvorenika cimer skinuo sa vješala

Njega su u toj namjeri spriječili njegov cimer i službenici obezbjeđenja istražnog zatvora. Nema...

Demokrate dale kandidate za ministre

Prethodno su čelnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević i predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, proslijedili su...

Supruga Joce Amserdama: To su budalaštine, tužićemo „Nacional“

Hrvatski nedjeljnik „Nacional” objavio je priču o navodnoj umiješanosti predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u ubistvo vlasnika tog...

IZGUBLJENO U PREVODU: Da li se ekspertski karakter vlade...

Pitanje je gdje se u svemu ovome izgubio najavljeni ekspertski karakter vlade. Da...

Abazović: Oko sektora bezbjednosti nema diskusije, a to podrazumijeva...

"Oko sektora bezbjednosti nema diskusije, a to podrazumijeva i MUP. Držimo se dogovora i poštovanja principa.
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare