Šćepanović: Kreiraćemo povoljni ambijent za naučnotehnološki razvoj Crne Gore

Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović sastala se danas sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori Peterom Lundbergom i razgovarala o dosadašnjoj i daljoj saradnji ovog resora sa organizacijama UN u Crnoj Gori. Šćepanović je istakla da želi da doprinese kreiranju povoljnog ambijenta za dalji naučnotehnološki razvoj Crne Gore.

Šćepanović se zahvalila rezidentnom koordinatoru UN Lundbergu na posjeti i tom prilikom istakla da Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja ima velike i ambiciozne planove, kao i da će u narednom periodu raditi na kontinuitetu svih uspješnih priča koje su započeli njeni prethodnici.

“Namjeravamo da kroz nove vidove podrške Ministarstva damo snažniju podršku konkretnim potrebama naučnoistraživačke i inovacione zajednice”, kazala je Šćepanović i istakla da želi da doprinese kreiranju povoljnog ambijenta za dalji naučnotehnološki razvoj Crne Gore.

Rezidentni koordinator UN u Crnoj Gori Piter Lundberg je čestitao ministarki na imenovanju i poželio joj uspješan rad, izražavajući nadu u nastavak i dalje jačanje saradnje Crne Gore i UN kroz predstojeći Strateški okvir saradnje kojim su definisani prioriteti za naredni petogodišnji period.

„Sistem Ujedinjenih nacija nastaviće da bude pouzdan partner Crnoj Gori u ispunjavanju nacionalnih prioriteta kao i u ostvarivanju Agende 2030 kako niko ne bi bio izostavljen”, izjavio je gospodin Lundberg izražavajući uvažavanje za kontinuiranu posvećenost Crne Gore ispunjavanju Ciljeva održivog razvoja.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, takođe bilo riječi o značajnoj i uspješnoj saradnji ovog resora sa Međunarodnom agencijoma za atomsku energiju naročito u oblasti medicine, kao i saradnja u dijelu inovacija sa organizacijama UNDP i UNOPS.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Odličan trik za testiranje parfema u trgovini

Već vam je poznat onaj osjećaj kada uđete u trgovinu ili parfimeriju te počnete njuškati razne mirise...

Migranti proveli 11 dana na kormilu teretnog broda

Na fotografiji su prikazana tri slijepa putnika kako sjede na kormilu tankera za naftu i hemikalije Alithini...

Povodom Dana Crvenog krsta Milenijum u crvenoj boji

“Zajedno putem humanosti”, navodi se u objavi Crvenog krsta na Facebook-u.

Đurović: Po Ustavu mogu preuzeti funkciju predsjednice države

Ipak, nada se da do toga neće doći. “Zaista se nadam da je dovoljno...

Sjutra oblačno, popodne slabe padavine

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, ujutru, na sjeveru, po kotlinama moguća magla.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare